CTP, savuros la revenirea lui Darren Cahill: „Îi oferă lui Halep ceea ce nu se găseşte în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a fost încântat la aflarea veştii că, începând din 2020, Simona Halep (6 WTA) va fi pregătită, din nou, de Darren Cahill.

Simona Halep n-a mai câştigat niciun trofeu după Wimbledon, însă tocmai şi-a „câştigat“ fostul antrenor sub comanda căruia a atins marea performanţă.

Revenirea lui Darren Cahill în stafful Simonei a fost o veste excelentă pentru fanii româncei, iar printre cei care au salutat această mutare s-a numărat şi Cristian Tudor Popescu. Într-o intervenţie la Digi Sport, reputatul jurnalist a comentat ce va câştiga „Simo“, odată cu revenirea australianului în stafful ei.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Nu există în România antrenori care să deţină competentele psihologice ale lui Cahill. Simona a crescut aici cum a putut din punct de vedere psihologic, a trăit din talent, din picioarele ei foarte bune, dar psihic nu a fost pregatită pentru a fi o mare campioană.

*Cahill îi oferă ce nu se găseşte în România, ceea ce Bianca (n.r. - Andreescu) a primit în Canada. A învins-o pe Serena la US Open luptând cu ea piept în piept, mereu psihologic. A zis: <Vii peste mine, vin şi eu peste tine, îmi dai retur, iţi dau şi eu retur>.

*Meciul cu Townsend nu ar fi fost pierdut în niciun fel cu Darren în tribună. Nu e vorba de coaching, ci de simpla prezenţă.

*E suficient un contact vizual cu el, Darren o scoate pe Simona din ea însăşi, unde a stat ani de zile, în copilăria ei, cu anume jenă. O obligă pe Simona să gândească, să găsească soluţii tactice pe care le-ar fi gasit singură în meciul cu Townsend.

*Fără Cahill, Halep a câştigat un Grand Slam, dar să ne gândim cum a câştigat Simona la Roland Garros şi cum a făcut-o la Wimbledon. La Wimbledon a câştigat cu jocul ei vechi, defensiv, inteligent. Serena s-a împuşcat în cap de la începutul jocului (n.r. finala Wimbledon 2019, 6-2, 6-2), nu am văzut-o niciodată într-o condiţie psihică atât de slabă.

*La Roland Garros meciurile cu Muguruza şi Sloane Stephens nu au semănat deloc cu cele de la Wimbledon. A avut iniţiativa, a avut acel al doilea joc al ei, în care schimbă prima direcţia, îşi asumă riscuri, răspunde cu presiune la presiunea adversarei, nu se retrage înapoi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite