CTP, mesaj pentru Florin Mergea: „Ironii demne de un politician cu doctorat şi fără Bacalaureat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Horia Tecău şi Florin Mergea au ratat şansa de a câştiga medalia de aur la Jocurile Olimpice, stârnind valuri în România.

Cristian Tudor Popescu a apreciat într-un editorial pe republica.ro că veriga slabă a echipei noastre a fost Florin Mergea, iar tenismenul i-a răspuns printr-o postare pe facebook. "Felicitari d-lui ctp... A dovedit încă o data cat de vaste sunt cunoştinţele sale în materie de tenis..o sa-i cer nişte sfaturi cu prima ocazie când o sa am onoarea sa-l intalnesc....si poate la Tokio ne antreneaza somitatea sa”, a scris Mergea, stârnind reacţia ziaristului.

"Ani de zile, în care am scris despre victoriile şi înfrângerile dlui Mergea cu toată preţuirea şi simpatia pentru talentul său ieşit din comun şi pentru modul în care a fost capabil să renască din cenuşă ca jucător de dublu, n-am primit vreun rând din partea d-sale.

Acum, întrucât am comis blasfemia de a-l critica pentru jocul din finală, apreciind, în acelaşi timp, performanţa excepţională a dublului Tecău-Mergea, d-sa îmi adresează 3 rânduri cu ironii demne de un politician cu doctorat şi fără bacalaureat.


Cuvintele dlui Mergea m-au mâhnit mai mult decât pierderea aurului. Unu, pentru că am şi păstrez un sentiment special pentru d-sa ca jucător. Doi, pentru că dacă un sportiv citeşte comentariul despre el al unui gazetar sportiv şi reţine 10-15% ca teme de meditaţie, nicidecum ca adevăruri absolute, atunci gazetarul şi-a făcut treaba.

Dl Mergea nu aduce în discuţie şi nu contraargumentează nimic din ce am scris. În schimb, face mişto la modul general. Prin urmare, d-sa nu-şi găseşte nicio vină pentru înfrângere şi, într-o altă postare, ne spune să fim mulţumiţi, noi, românii, că am primit un argint moca acolo unde nu trebuia să luăm nimic. Aşa e, dar asta a spus-o subsemnatul, nu cred că trebuia s-o spună jucătorul sub culorile României, Florin Mergea.

Ce pot să mai zic, decât că răspunsul dlui Mergea denotă o atitudine aidoma celei arătate în timpul jocului: aroganţă individualistă. „Simplistul” Nadal s-a comportat ca un coechipier exemplar, în vreme ce dublistul Mergea a părut că joacă, de multe ori, de unul singur.

În loc să se gândească puţin la sine şi la ce-a făcut, a ţinut să-i dea un passing în scris, cu dreapta cros „dlui ctp”, spre încântarea fanilor săi fericiţi din naştere. Numai că, în materie de priză la pix, sau la pixel, spre deosebire de mânerul rachetei, chiar ar avea nevoie de nişte sfaturi dl Mergea...

Îl felicit încă o dată şi îi doresc fără rezerve sănătate, putere de muncă, ceva mai multă înţelepciune şi succes la Tokyo, chiar şi fără sfaturile somităţii mele – doar cu articolele, pe care voi continua să le public despre Horia Tecău şi Florin Mergea, căci valoarea lor îmi dă prilejul s-o fac", a scris CTP tot pe republica.ro.

Surpriză uriaşă în finala feminină de tenis de la Rio.Vezi AICI cine a câştigat titlul olimpic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite