CTP a lansat un avertisment dur după retragerea lui Halep: A explicat de ce problema Simonei e extrem de gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Simona Halep se afla într-o formă fantastică în acest început de an în care a pierdut un singur meci, finala de la Australian Open. Din păcate, ea va reveni pe teren, în cel mai bun caz, la începutul lunii martie.

Simona Halep părea invincibilă în 2018, însă a fost doborâtă de fragilitatea ei fizică într-un moment în care era pe val. La câteva minute după ce s-a retras, în mod oficial, de la Qatar Total Open, constănţeanca de 26 de ani a explicat aici motivele pentru care a fost forţată să ia această decizie.

Un fan înfocat al Simonei Halep, Cristian Tudor Popescu a fost extrem de trist după ce a aflat că Halep nu va mai intra pe teren o perioadă de timp. Totuşi, într-o intervenţie la Digi Sport, reputatul jurnalist a explicat că se aştepta la un astfel de deznodământ. Mai mult, el a explicat că problema de care suferă Simona e extrem de gravă şi poate cauza o absenţă şi mai lungă.

Ce a spus?

*Tendinita trece greu. Nu ai ce să îi faci. Nu există un tratament medical. Există pauză şi pungi cu gheaţă. Există cazuri de tendinită care te pot ţine luni de zile. Nu cred că se va întâmpla asta cu Simona. E îngrijorător că nu va juca la Dubai.

*Problema cu glezna o urmăreşte de mai mult timp pe Simona. Este punctul slab al Simonei. Se pare că din pricina unei poziţii foarte joase pe care o adoptă uneori la rever, atunci când ajunge in extremis, din pricina acestei poziţii. Are de suferit cu glezna şi genunchiul.

*Simona şi-a mâncat din măduvă în ultimele două meciuri de la Australian Open. A depăşit linia roşie. Încep să fie afectate părţi ale corpului, în special încheieturile.

*I-am spus unui prieten că, mai degrabă, ar trebui să nu intre cu Muguruza pe teren. Era un gest lipsit de sens. Trebuie să fie la toţi parametri pentru a o învinge pe Muguruza.

*După meciul cu Sevastova avea deja probleme. A continuat alergarea după o scurtă, nu a frânat. Nu pot decât să admir modul în care Simona şi Andrei Pavel au judecat şi jucat finalul meciului cu Bellis. Dacă nu câştiga acel game, probabil că abandona. Nu ar mai fi făcut faţă nici măcar 10 minute. Trebuia să câştige acel game.

*Maturitatea cu care Simona a servit e remarcabilă. A încheiat meciul cu lovitură decisivă. Asta este. Rezistenţa fizică face parte din tenis. Abandonul în tenis face parte din joc. Trebuie să rezişti la ritmul turneelor, un an de zile. Fetele s-au plâns că e prea mult pentru ele, dar asta face parte din joc.

CITEŞTE ŞI:

Halep, primele declaraţii după ce s-a retras de la Doha: Simona a explicat ce a păţit. Perspective sumbre în privinţa revenirii

Halep, încă o veste proastă: Simona a ratat şansa de a reveni pe primul loc mondial. Wozniacki, victorie uriaşă la Doha

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite