CTP, iritat după finala de la Roma: „E sinistru ceea ce s-a întâmplat!“

CTP, iritat după finala de la Roma: „E sinistru ceea ce s-a întâmplat!“

Cristian Tudor Popescu, deranjat că finala s-a încheiat prematur

Cristian Tudor Popescu a asistat la prima victorie a Simonei Halep la Foro Italico, însă a remarcat un aspect pe care l-a considerat anormal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Simona Halep (2 WTA) a măturat cu Karolina Pliskova (4 WTA) în primul set al finalei de la Roma: 6-0 în doar 20 de minute. 
 
Şi, spre dezamăgirea iubitorilor de tenis, finala s-a încheiat la 12 minute de la startul actului secund, la scorul de 6-0, 2-1 pentru Halep. Pliskova a acuzat probleme lombare, încă de la terminarea primului set, şi apoi a susţinut că, fiind accidentată, nu poate duce meciul până la capăt. Acest aspect l-a deranjat foarte tare pe Cristian Tudor Popescu. Într-o intervenţie la Digi 24, acesta a criticat decizia luată de cehoaica de 28 de ani.
 
Ce a spus Cristian Tudor Popescu?
 
*Simona era pregătită pentru această finală din toate punctele de vedere. Aşteptam un meci intens cu Pliskova. Este sinistru ce s-a întâmplat, fiindcă ieri a avut semifinală cu Vondursova şi acolo nu a arătat niciun fel de problemă, fizică, psihică sau motorie. 
 
*Am văzut că îşi sufla nasul, avea ochii roşii. În nici 24 de ore, nu a fost în stare să joace. Nu ştiu de ce a mai intrat pe teren. De la prima minge şi până la abandon, ea nu s-a mişcat. 
 
*Tot ce a lovit au fost execuţii de pe loc. Serviciu slab, cu duble-greşeli. A cerut şi asistenţă medicală pentru spate, am înţeles. Nu înţeleg: 1. Cum i s-a putut degrada starea atât de repede în 24 de ore? şi 2. De ce a mai intrat pe teren în aceste condiţii? 
 
*Condiţia fizică este un parametru care contribuie la victorii sau înfrângeri, alături de serviciu, forehand, backhand, condiţia psihică a jucătoarei. 
 
*Un meci de tenis se câştigă cu suma acestor parametri. Dacă această sumă scade sub un anumit prag, pierzi. Scăderea poate veni de la o anumită lovitură, de la o cădere psihică sau de la o prăbuşire fizică. 
 
*Este nedrept să auzim că, de fapt, Simona n-a câştigat, că a beneficiat de abandonuri. Simona e campioană, punct.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările