CTP, încântat de Halep: „Urmează meciul secolului cu Serena!“. Ce l-a impresionat în victoria de astăzi cu Venus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a urmărit cu mare bucurie victoria categorică obţinută de Simona Halep prin care românca a avansat în optimile de la Australian Open.

Simona Halep creşte de la un meci la altul la Australian Open şi de aceeaşi părere e şi Cristian Tudor Popescu.

Reputatul jurnalist, un mare pasionat de tenis, a avut o intervenţie telefonică la Digi Sport în care, mai întâi, a analizat victoria Simonei din meciul cu Venus Williams (36 WTA), după care a prefaţat duelul cu Serena Williams (16 WTA) din optimi.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Întâlnirea (n.r. - cu Venus) a fost mai uşoară decât cu tânara şi sălbatica americancă Sofia Kenin. Simona o ştie foarte bine pe Venus Williams, ştiam că va fi un meci tacticizat, iar cheia meciului a fost deplasarea. 

*Simona e la parametri de aproape 100 % în ce priveşte picioarele. A obligat-o să lovească din mişcare, Venus nu a avut ocazia să lovească de pe loc prea mult. Au contat şi greşelile forţate multe ale americancei. Serviciul Simonei a funcţionat impecabil, a avut foarte multă siguranţă în primul serviciu, ceea ce i-a tăiat lui Venus o sursă importantă de puncte, şi anume returul.

*Calmul Simonei a contat foarte mult, a intrat cu multă încredere pe teren. Şi challenge-urile Simonei au fost excelente, două au fost foarte inspirate în momente importante ale meciului. A avut un echilibru în joc, o deplasare excelentă, foarte bine a condus tactic meciul, perfect adaptat punctelor forte şi slabe ale adversarei.

*Simona va urca în acest turneu de la meci la meci. Urmează acum meciul secolului cu Serena. Serena e în revenire de formă, se apropie de valoarea ei maximă, iar Simona urcă şi ea spre vârf. Când două mari jucătoare de formă se întâlnesc în astfel de intersecţii este un meci deosebit.

Meciul Halep - S. Williams va avea loc luni, programul urmând a fi anunţat de organizatori!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite