CTP a explicat victoria sufocantă a Simonei: „Meritul ei e că a uitat că e Halep“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CTP

Cristian Tudor Popescu a urmărit cu sufletul la gură meciul electrizant, pe muchie de cuţit, în care ocupanta locului 2 mondial a trecut de australianca Ajla Tomljanovici (72 WTA), în turul II de la Australian Open.

Simona Halep (2 WTA) a reuşit încă o victorie memorabilă la Melbourne, oraş în care, în ultimii ani, s-a simţit excelent, având o finală în 2018 şi o semifinală în 2020.

Astăzi însă, doar o revenire fantastică, de la 2-5 în decisiv, a salvat-o pe ocupanta locului 2 mondial. Într-o analiză pentru gsp.ro, Cristian Tudor Popescu, un mare fan al tenisului, a explicat cum a reuşit Simona să întoarcă soarta unui meci care, la un moment dat, părea pierdut.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Tomljanovic a jucat un tenis excepţional, meciul ea l-a pierdut, nu l-a câştigat Simona. Cu toată dragostea pentru Halep, dar a fost un meci pierdut de Ajla. Nu doar în faţa Simonei de astăzi, ci în faţa celor 10 de ani în care Simona a fost în vârful tenisului, în top 10. Asta s-a văzut, capacitatea Simonei, trecută prin atâtea momente critice, de a rezista sub gloanţe. Aşa a reuşit Simona să câştige, să nu se enerveze. E pericolul cel mai mare, să joci cu o adversară mult mai jos clasată decât tine şi să vezi că joacă excepţional. 

*Tomljanovic a făcut nişte mingi de generic! A fost mult mai agresivă decât Simona, a încercat mult mai mult, scurte excepţionale. De fapt, toate scurtele ei s-au transformat în puncte! A lovit la linie, decisiv, şi-a asumat riscuri. Un tenis spectaculos! Meritul Simonei este că a reuşit să uite că este Simona Halep. Dacă s-ar fi gândit prea mult la ideea «Fata asta nu are bunul simţ să piardă în faţa capului de serie #2», ar fi fost ea pierdută. 

*A fost un punct emblematic la 5-5, în setul decisiv, când Tomljanovic a reuşit una dintre multele ei mingi pe linie. A reuşit să prindă nişte tuşe la milimetru! Şi norocul a contat, bineînţeles, tenisul nu e şah. Simona a izbutit însă să le ridice in-extremis, iar Tomljanovic a greşit ultima lovitură, un drive-vole. Acela a fost punctul emblematic. 

*E un meci de mare folos. Astfel de partide câştigate foarte greu, după o bătălie crâncenă, pot propulsa jucătoarele în turneu, în special jucătoarele mari. Ştiu să se mobilizeze, să folosească astfel de meciuri grele, în primele tururi, în faţa unor jucătoare mai slab cotate.

*A fost singura posibilitatea pentru Tomljanovic, să rişte, să joace la linie. Sunt zile în care îţi intră la milimetru, altele în care mingea se duce afară. A avut un psihic foarte bun australianca, a reuşit probabil cel mai frumos meci al ei din carieră. Legat de duelul următor al Simonei, cred că are prima şansă împotriva rusoaicei Kudermetova, deşi nu va fi uşor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite