CTP explică un rezultat-şoc: „Halep nu putea să facă faţă lui Swiatek“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când nu ironizează adversarele Simonei, Cristian Tudor Popescu oferă analize foarte bune pe tenis
Când nu ironizează adversarele Simonei, Cristian Tudor Popescu oferă analize foarte bune pe tenis

Ironic la adresa lui Anisimova, despre care a spus că s-a prezentat la meciul cu Simona din turul III, de parcă ar fi venit la nuntă, Cristian Tudor Popescu a lăsat, astăzi, ironiile deoparte.

Simona Halep (2 WTA) e o jucătoare formidabilă care nu mai are nimic de demonstrat nimănui, indiferent de ce va face până la finalul carierei. 

Dacă „Simo“ şi-a arătat clasa în tenisul feminin, în schimb, unii dintre fanii ei mai au nevoie de timp pentru a realiza că o victorie trebuie celebrată, nu transformată însă într-un prilej de băşcălie la adresa celui învins. 

După ce românca a spulberat-o pe Amanda Anisimova, în runda precedentă de la French Open, Cristian Tudor Popescu a luat-o la mişto pe americanca de 19 ani: „Amanda Anisimova a venit ca la nuntă, se credea pe ciment, se aştepta să dea de două-trei ori în minge. Apoi, era uimită şi ţipa atingând ridicolul pâna în ultimul moment! Chiar în ultimul game a apucat-o tenisul, dar cum să ţipi frustrată la 6-0, 5-1 pentru că dai afară fiindcă nu vrei să-ţi mânjeşti şosetele de zgură?!“.

Astăzi, a venit rândul Simonei să piardă categoric la French Open. Deocamdată, n-a apărut însă vreo reacţie ironică dinspre Polonia la adresa fostului lider mondial, care a fost învins de o sportivă din această ţară, Iga Swiatek (19 ani, 53 WTA). 

Avem, în schimb, o reacţie din partea lui Cristian Tudor Popescu pentru „Gazeta Sporturilor“. De această dată, CTP a lăsat ironiile deoparte şi a oferit o analiză bună a meciului pentru sursa citată.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*N-am ce să-i reproşez Simonei. Tomas Berdych spunea, tot după un meci pierdut la Paris contra unui outsider, un francez clasat cu mult în urma lui: «Astfel de lucuri se întâmplă». Dacă o jucătoare nimereşte o astfel de zi, excepţională!, cand e în zonă, în transă, îi intră totul, n-ai nicio şansă! 

*Swiatek este categoric o jucătoare extrem de talentată, de mare viitor, care a încercat să facă aproape tot ce a încercat şi Anisimova. Însă starea ei psihică a fost total diferită faţă de cea a americancei. A lovit decisiv atât cu dreapta, cât şi cu reverul, nu a intrat în jocul Simonei. A păşit pe teren cu sentimentul că nu are ce pierde şi că i se dă voie să încerce orice. A oferit o paletă de execuţii care nu lasă nicio breşă. A lovit foarte bine, tare, la linie. Inexpugnabilă! Şi-a ales foarte bine loviturile, a pus nişte scurte impecabile. 

*A servit excepţional, exercitând o presiune continuă asupra Simonei pe serviciu, a crispat-o continuu cu returul, de multe ori imparabil, iar Simona a fost nevoită să servească lung cu a doua minge. Ştia ca dacă va servi scurt va fi executată. De aici dublele greşeli şi destrămarea jocului Simonei. 

*Halep a fost în cea mai bună formă a ei, dar nu putea să-i facă faţă azi lui Swiatek. I-a intrat absolut orice minge. Altadată, nu se ştie. Nicio minge în tenis nu seamănă cu cealaltă. O să vedem ce se va întâmpla cu această jucătoare din Polonia în viitor.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite