CTP, contraatac tăios la Ilie Năstase: „Simte nevoia să-şi regleze conturile cu subsemnatul, precum Băsescu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu
Cristian Tudor Popescu

Cristian Tudor Popescu i-a oferit un răspuns kilometric fostului lider ATP, după ce acesta a taxat comentariul său legat de faptul că Halep poate fi acuzată de non-combat la cum s-a prezentat în finala de la Cincinnati.

Meciul Halep – Muguruza s-a terminat de mult, duelul Ilie Năstase – Cristian Tudor Popescu tocmai şi-a consumat setul doi.

În primul, a lovit fostul jucător de tenis, după cum „Adevărul“ a relatat aici. Acum, i-a venit rândul reputatului jurnalist să contraatace în cadrul unui editorial publicat aici.

Ce a scris?

După finala RG pierdută la Ostapenko, pe care am comentat-o în direct, a sărit cu hârdăul de zoaie să-mi plătească o poliţă T. Băsescu. În urma comentariului de la Cincinnati, iată că un alt politician, fost mare tenisman însă, dl Ilie Năstase, simte nevoia să-şi regleze conturile cu subsemnatul, după ce am criticat hotărât agresiunile verbale comise de aşa-zisul căpitan al naţionalei României în meciul de Fed Cup cu Anglia, nesolidarizându-mă „cu Ilie şi cu ţărişoara” în faţa imperialiştilor englezi. Aidoma lui Băsescu, Ilie Năstase scuipă printre dinţi că „Cristian Tudor Popescu nu înţelege nimic din sportul ăsta şi se pricepe şi la politică” şi că, din nou ca şi marinarul, a închis sonorul pentru că „îl zgâria pe creier”.

De la ambii, niciun argument care să susţină zisa mea nepricepere la tenis. În schimb, dl Năstase a arătat, în câteva cuvinte, cam ce înţelege d-sa din tenis.

„Scorul nu contează. Că e 6-1 sau că e 7-6, tot aia e”, spune dublul finalist de la Wimbledon. Interesant. Deci, dacă rezultatul finalei pierdute în 1972, în faţa lui Stan Smith, meciul probabil cel mai cunsocut în lume al lui Ilie Năstase, ar fi fost nu 6-4, 3-6, 3-6, 6-4, 5-7, ci 1-6, 1-6, 1-6, mai rămânea această confruntare în memoria tenisului ca „una dintre cele mai frumoase finale de la All England Lawn Tennis and Croquet Club”?

„Astea (Cincinnati, Toronto, Washington – n.m.) sunt turnee preparatoare pentru US Open. Halep n-a pierdut decât 2-3 meciuri pe aici”.

Păi, participând la 3 turnee, pe care nu le câştigi, nu poţi să pierzi nici mai mult, nici mai puţin decât fix 3 (trei) meciuri, deci, ce înţelege din tenis dl Năstase prin „decât 2-3 meciuri”?

Iar ca să spui despre Cincinnati Western & Southern Open, categoria Premier 5, 900 puncte WTA şi 1 milion $ pentru cea care îşi adjudecă trofeul, înfiinţat în 1899 şi câştigat de Serena Williams, Maria Sharapova, Victoria Azarenka, Li Na, Kim Clijsters că ar fi un turneu „preparator”, este, pentru cât tenis pricep eu, dărâmător...

Şi, da, n-am să mă pot ridica niciodată la înălţimea înţelegerii superioare a „sportului ăsta” aşa cum o face dl Năstase când numeşte jucătoarea şi antrenoarea adverse „fucking bitches”, îl înjură şi pe arbitru, iar ziaristei care a scris despre „glumele” lui la adresa copilului Serenei Williams îi zbiară: „Eşti urâtă şi proastă!”...

De fapt, dacă stau să mă gândesc bine, pe mine dl Năstase m-a tratat chiar cu respect...

Citeşte şi:

CTP, desfiinţat de Ilie Năstase: „Nu înţelege nimic din tenis!“. Cum a scăpat „Nasty“ de comentatorul Digi Sport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite