CTP, bulversat de ce a văzut la Halep: Ce îl îngrijorează, după eşecul cu Mertens

CTP, bulversat de ce a văzut la Halep: Ce îl îngrijorează, după eşecul cu Mertens

Simona Halep (3 WTA) a părăsit Madrid Mutua Open 2021, în optimi, ridicând multe semne de întrebare în privinţa pregătirii ei pentru French Open (30 mai - 13 iunie).

Ştiri pe aceeaşi temă

Simona Halep a înregistrat cel mai slab rezultat la Madrid din 2016 încoace, după cum „Adevărul“ a scris aici. După eşecul cu Elise Mertens (16 WTA), până şi Cristian Tudor Popescu, un mare admirator al fostului lider WTA, s-ar arătat îngrijorat de ce a văzut pe zgura de la Caja Magica.
 
Reputatul comentator a vorbit pentru gsp.ro despre partida Halep - Mertens, care s-a încheiat cu victoria sportivei din Belgia.
 
Ce a spus Cristian Tudor Popescu?
 
*Nu tenisul Simonei a fost rău în acest meci, ci starea ei psihică. Nu atât legată de tenis, cât din punct de vedere uman, pur şi simplu. Are o anume agitaţie interioară, este irascibilă, nu are răbdare. Principala ei greşeală a fost că s-a grăbit foarte mult în acest meci. S-a grăbit între puncte, fără să îşi ia mai mult timp în momentele importante ale meciului şi a greşit lovituri atât de simple, încât aceste greşeli au atras după sine altele în serie.
 
*Din punct de vedere tactic, Simona a jucat bine, a fost agresivă, a încercat să îşi câştige punctele cu lovituri câştigătoare, fără a aştepta eroarea lui Mertens. A avut şi reuşite tehnice deosebite, dar înfrângerea a rezultat din starea de rezistenţă a belgiencei, care a făcut un joc de apărare întins la limită şi, cum spuneam, nervozitatea, lipsa de răbdare a Simonei. 
 
*Ar fi de reţinut două lucruri, unul pozitiv, anume că Simona încearcă să joace un tenis mai ofensiv, un tenis orientat mai degrabă spre lovituri direct câştigătoare, cu care a reuşit rezultate extraordinare în semifinala şi finala Roland Garrros-ului 2018, pe care le-a câştigat, precum şi la Australian Open 2018. Negativă este starea interioară a Simonei, care nu ştiu cum poate fi rezolvată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările