CS U Craiova şi ASA Târgu Mureş au promovat matematic, Rapidul aşteaptă decizia TAS. Rezultatele din penultima etapă a play-off-ului ligii secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii lui CS U Craiova se bucură pentru promovare. FOTO: Răzvan Păsărică
Jucătorii lui CS U Craiova se bucură pentru promovare. FOTO: Răzvan Păsărică

După ce CSMS Iaşi a promovat etapa trecută, sâmbătă a venit rândul altor echipe să-şi asigure, pe teren, dreptul de a juca în prima ligă, din sezonul următor. CS U Craiova aşteaptă însă şi răspunsul din partea Comisiei de Disciplină, în legătură cu afilierea sa. Comisia de Licenţiere le-a dat oltenilor dreptul de a evolua pe prima scenă din sezonul următor.

Seria II, play-off:

CSM Râmnicu Vâlcea - FC Olt Slatina 2-1

CS Metalul Reşiţa - CS Universitatea Craiova 1-1

Oltenii mai aveau nevoie de un singur punct, pentru a-şi asigura matematic, prezenţa în liga I. Asta pentru că au avantajul meciurilor directe, în disputa cu ASA Târgu Mureş. CS U Craiova a primit licenţă pentru Liga I, dar există probleme în legătură cu afilierea echipei. 

 

Comisia de Disciplină trebuie să se pronunţe, la solicitarea FRF, asupra îndeplinirii sau neîndeplinirii condiţiilor de promovare în Liga I de către CS U Craiova, un club susţinut de către Primăria Locală şi care este în acest moment afiliat doar provizoriu. Răzvan Burleanu a afirmat că în cadrul Adunării Generale a FRF din 28 iunie se va propune afilierea definitivă a grupării oltene. 

ASA Târgu Mureş - Gloria Bistriţa 5-0

Clasament: 

1. ASA Târgu Mureş 34 puncte (promovată)

2. CS U Craiova 34 (promovată)

..........................................................

3. Râmnicu Vâlcea 30

4. Gloria Bistriţa 24

5. Metalul Reşiţa 23

6. Olt Slatina 12

Seria I, play-off:

ACS Berceni - SC Bacău 1-3

FC Clinceni - CSM Unirea Slobozia 3-1

Rapid Bucureşti – CSMS Iaşi 2-2 (Coman 36, 89/ Olah 77, Onofraş 82)

Cu egalul de astăzi, Rapid a promovat, pe teren, în prima ligă, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului. Asta pentru că are trei puncte avans şi rezultatele directe în faţa celor de la Clinceni (iar Slobozia nu are licenţă). 

Doar că giuleştenii n-au primit licenţa, pe plan intern. Gruparea de lângă podul Grant a anunţat însă că va contesta această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne

În cazul în care TAS nu le va da dreptate celor de la Rapid, pe prima scenă va promova gruparea din Clinceni. 

Ieri, Adrian Zamfir a cedat pachetul majoritar de acţiuni de la Rapid unui grup format din patru suporteri. Mutarea a fost confirmată atât de către Nicolae Manea, preşedintele grupării giuleştene, cât şi de un comunicat posta pe site-ul oficial al echipei: "Aşa cum se întâmplă la alte mari grupări de pe mapamond şi la noi s-a implementat ideea ca fanii să nu fie doar susţinători, ci şi acţionari. Astfel, cea mai populară echipă din istoria fotbalului românesc, Rapid, aparţine exclusiv suporterilor!".

Clasament: 

1. CSMS Iaşi 35 puncte (promovată)

2. Rapid 34

..............................................................

3. Slobozia 32

4. Clinceni 31

5. Berceni 14

6. Bacău 12

Din ambele serii vor primova primele două clasate. 

Citeşte şi 

Bilanţul lui CSMS Iaşi: două promovări în Liga I în doi ani şi jumătate

S-a decis. Liga I va avea 14 echipe din sezonul 2015-2016. Ce schimbări s-au făcut şi în ligile inferioare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite