CS U Craiova - Laci 0-0: Suntem laţi! Echipele româneşti au părăsit, în corpore, Conference League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf, debut cu stângul la Craiova
Laurenţiu Reghecampf, debut cu stângul la Craiova

De obicei, exceptând CFR-ul, restul formaţiilor din Liga I încheiau socotelile cu cupele europene de pe la finalul lunii august. Acum, am „reuşit“ să ne facem de râs, cu o lună mai devreme.

Atunci când UEFA ne-a retrogradat echipele în Conference League, excluzându-le din Liga Europa, mulţi oameni din fotbalul românesc au strâmbat din nas. 

Când arbitrul finlandez, Gestranius, fluiera finalul primei reprize, în CS U Craiova - Laci (Albania), Liga I tocmai pierdea şi a doua ei reprezentantă în a treia competiţie intercluburi de pe continent, pe Sepsi. Asta după ce, la prânz, FCSB se făcuse de râs, fiind eliminată de Şahtior Karagandy (Kazahstan).

Aşadar, Craiova a ajuns să aibă misiunea de a salva o fărâmă de onoare pentru fotbalul românesc. Adică, echipa care, acum o săptămână, dădea tonul rezultatelor ruşinoase, pierzând cu 0-1 în Albania! Iar la cum s-au jucat primele 45 de minute din manşa secundă, ai fi putut să juri că, de fapt, albanezii au pierdut acasă şi au venit în România, într-o încercare de a remonta scorul!

Pe un stadion „Ion Oblemenco“ fără spectatori, dar nu din cauza pandemiei, ci pentru că oltenii şi-au ispăşit o suspendare de acum doi ani, de la un meci cu Honved, Craiova a jucat dezolant! Chiar dacă patronul Mihai Rotaru a schimbat antrenorul între cele două partide cu Laci, înlocuindu-l pe Ouzounidis cu Reghecampf, echipa a cam rămas în „moarte clinică“.

Practic, în primele 35 de minute, ocaziile au curs la poarta lui David Lazar, în contul albanezilor! Şi doar imprecizia de la finalizare a făcut ca scorul să rămână egal, 0-0. După ce a scăpat de primirea golului, Craiova a dat un prim semn de viaţă, în minutul 36. Nistor l-a lansat excelent pe Koljic, rămas singur cu portarul advers. Din păcate, şutul bosniacului a fost parat de Sherri. La pauză, CS U Craiova - Laci a fost 0-0.

Bară, în minutul 90+1!

Coordonatele partidei nu prea s-au schimbat nici după reluare. Poate că albanezii nu prea au mai avut ocaziile din prima parte, dar nici echipa lui Reghecampf n-a rupt gura târgului. Şi, în orice caz, n-a fost vreun asediu la poarta lui Sherri, aşa cum ne-am fi aşteptat de la o echipă care juca acasă şi avea de remontat handicapul din tur.

Exact în momentul în care arbitrul de rezervă a arătat 7 minute suplimentare de pe margine, şutul lui Matteo Fedele a lovit bara porţii albaneze. Practic, cea mai mare şansă de gol pentru Craiova din partea secundă a venit, în minutul 90+1! A fost prea puţin, prea târziu, iar Craiova - Laci s-a terminat egal, scor 0-0. Concluzia serii? Suntem laţi din punct de vedere fotbalistic şi restul e tăcere.

4 e locul pe care a terminat Laci, în sezonul trecut al campionatului din Albania.      

România, în turul II preliminar al Conference League

22 iulie, tur

*FCSB - Şahtior Karagandy (Kazahstan), scor 1-0

*Laci (Albania) - CS U Craiova 1-0

*Spartak Trnava (Slovacia) - Sepsi 0-0

29 iulie, retur

*Şahtior Karagandy (Kazahstan) - FCSB 2-1 (5-3 după penalty-uri)*

Meciul s-a jucat la Erevan (Armenia)

*CS U Craiova - Laci (Albania) 0-0

*Sepsi - Spartak Trnava (Slovacia) 1-1 (3-4 după penalty-uri)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite