CS Dinamo are un palmares mai bogat decat 168 de tari ale lumii

Gruparea patronata de Ministerul de Interne si-a rasplatit ieri medaliatii de la mondiale si europene cu 5,1 miliarde de lei. Marian Dragulescu, sportivul numarul 1 al clubului, a incasat 220 de milioane Antrenorul lotului national de kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, a fost trecut in rezerva. Adrian Mihalcea a primit titlul pentru toleranta si fair-play. Judoka Adrian Croitoru s-a retras din activitate

Clubul Sportiv Dinamo si-a rasplatit, ieri, in cadrul Galei Laureatilor organizate la Club Polo, medaliatii de la campionatele mondiale si europene din acest an. Gruparea patronata de Ministerul de Interne a bagat mana adanc in buzunar si a scos nu mai putin de 5,1 miliarde de lei, o suma fabuloasa daca facem comparatie cu celelalte cluburi. Felia cea mai mare din acest tort a incaput pe mana sportivului numarul 1 al clubului Dinamo, gimnastul Marian Dragulescu, dublu campion mondial la Gent, care a ridicat 220 de milioane de lei. Ceilalti 21 de medaliati la mondiale si europene care au fost premiati sunt: Lidia Simon (atletism, aur la CM), Marius Urzica (gimnastica, aur la CM) Georgeta Damian si Viorica Susanu (canotaj, aur si argint la CM), Cornel Nemtoc, Ioan Florariu, Ovidiu Cornea, Florin Corbeanu, Gheorghe Parvan, Daniel Mastacan si Marin Gheorghe (canotaj, aur si bronz la CM), Marian Simion si Marian Velicu (box, argint la CM), Beatrice Caslaru (natatie, bronz la CM), Nicoleta Grasu (atletism, bronz la CM), Ionel Averian, Florin Popescu, Iosif Anisim si Mitica Pricop (kaiac-canoe, aur la CM), Elena Parvan si Doina Sparcu (canotaj, argint la CM). In cadrul Galei Laureatilor, o serie de fosti mari sportivi ai clubului au fost trecuti in rezerva. Este vorba in primul rand de cel mai bun sportiv din istoria gruparii din "Stefan cel Mare", actualmente antrenor coordonator al lotului national de kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, care are gradul de colonel in Ministerul de Interne. Au fost trecuti in rezerva, de asemenea, fostii fotbalisti Florea Dumitrache (colonel MI), Florin Cheran (colonel MI), Tete Moraru (locotenent-colonel MI), Ionel Augustin (locotenent-colonel MI), Constantin Eftimescu (locotenent-colonel MI), Marin Dragnea (maior MI) si Ion Manu (maior MI). Desi FC Dinamo s-a despartit de CS Dinamo, acesta din urma a tinut sa ii ofere golgeterului Diviziei A, Adrian Mihalcea, titlul pentru toleranta si fair-play. Atacantul "cainilor rosii" s-a fotografiat la final alaturi de fostele glorii ale fotbalului dinamovist. Pentru ajutorul acordat clubului au primit plachete ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras, ministrul de Interne, Ioan Rus, presedintele Comitetului Olimpic Roman, Ion Tiriac, precum si secretarul de stat Nicolae Marasescu. Acesta din urma a dezvaluit audientei faptul ca CS Dinamo nu este doar clubul cu cele mai bune rezultate din tara. Conform unei statistici efectuate de secretarul de stat din MTS, Dinamo are in acest an un palmares mai bun decat 168 de tari din intreaga lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: