FAKE NEWS Ce au decis croaţii să facă cu cele 28 de milioane de dolari primite pentru prestaţia de la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Croaţia a fost una dintre surprizele acestui Mondial
Croaţia a fost una dintre surprizele acestui Mondial

Croaţia a obţinut la Campionatul Mondial din Rusia, cel mai bun rezultat din istoria fotbalului acestei ţări, jucând finala competiţiei.

UPDATE Mesajul care a devenit viral în toată lumea, în care se aduceau critici virulente politicienilor din Croaţia şi se anunţa că toţi banii pe care îi va primi Federaţia vor fi donaţi, s-a dovedit a fi fake news. Textul atribuit lui Dalic nu-i aparţine, nu l-a scris el, ci un alt croat, Igor Premuzic, care l-a publicat pe contul său de Facebook, de unde a fost preluat şi răspândit asociindu-i-se numele selecţionerului. Intitulată ”Într-un univers paralel, scrisoarea deschisă a antrenorului selecţionatei Croaţiei, Zlatko Dalic”, postarea lui Premuzic a reuşit să înşele pe toată lumea, lucru pe care autorul îl savurează din plin, pe pagina sa de Facebook.

Croaţii vor dona totuşi o parte din bani, însă nu toată suma.

Ştirea iniţială:

Pentru rezultatul din Rusia, naţionala croată a primit 28 de milioane de dolari, însă niciun ban nu va ajunge la jucători sau staff. Aceaştia au hotărât ca întreaga sumă să fie donată pentru copiii defavorizaţi. "Toţi banii pe care echipa naţională îi va primi pentru performanţele de la Cupa Mondială vor fi donaţi unei fundaţii care ajută copiii. Această fundaţie va finanţa vacanţele acelor copii care nu au văzut niciodată Marea Adriatică. Membrii echipei naţionale sunt alături de poporul croat. Vom face tot ce ne stă în putinţă ca să-i ajutăm pe oameni, dincolo de victoriile pe care le obţinem. Toţi copiii croaţi vor avea oportunitatea să petreacă cel puţin 7 zile pe coasta Croaţiei. Măcar atât putem face pentru cei mai vulnerabili dintre noi", a anunţat selecţionerul Zlatko Dalici, cel care a trimis o scrisoare dură către politicienii din ţara sa. Vezi AICI mesajul atribuit lui Dalici, dar care nu îi aparţine 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite