Croaţii, ruşinaţi de preşedintele lor: Ce s-a scris despre comportamentul lui Kolinda Grabar-Kitarovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kitarovici

Şeful de stat din Croaţia a făcut tot posibilul să fie în centrul atenţiei în timpul Mondialului din Rusia şi, uneori, chiar a sărit calul.

Românii au huiduit-o copios pe Gabriela Firea, atunci când aceasta s-a afişat alături de Simona Halep după victoria de la Roland Garros. Ceea ce a făcut primarul Capitalei e însă o practică des întâlnită printre politicieni peste tot în lume.

Aceştia încearcă „să fure“ din imaginea sportivilor în momentele lor de glorie din dorinţa de a-şi creşte popularitatea. Nemţii de la stern.de, citaţi de Digi Sport, susţin că exact asta a încercat să facă şi Kolinda Grabar-Kitarovici, preşedintele Croaţiei.

„L-a îmbrăţişat amical pe Macron, a îndurat ploaia torenţială şi i-a îmbrăţişat pe toţi, atât propriii jucători, cât şi adversari sau arbitri. Dar nu toată lumea a fost entuziasmată de modul în care preşedintele s-a comportat“, a scris sursa citată.

Jurnaliştii germani i-au cerut şi punctul de vedere al scriitorului croat Danko Rabrenovici. Acesta a catalogat comportamentul preşedintelui drept „jenant“.

„A avut ca obiectiv obţinerea de puncte electorale prin îmbrăţişarea tuturor. A vrut ca lumea să vadă cât de fair play e şi ce relaţii bune are. Eu mă aştept la altceva de la şeful statului“, a explicat Rabrenovici.

CITEŞTE ŞI:

Preşedintele Croaţiei, un erou pentru „prostime“: Un jurnalist român a desfiinţat marile realizări ale Kolindei Grabar-Kitarovici

Franţa, o campioană batjocorită: De ce glumele pe seama naţionalei de fotbal înseamnă o ignoranţă crasă

Un învins fără simţul ridicolului: Declaraţii urâte ale unui fotbalist croat după finala pierdută cu Franţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite