Croaţia, formidabilă: Calificare fabuloasă în finala Mondialului! Anglia, devastată şi în lacrimi după încă o şansă ratată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mandzukici, eroul Croaţiei
Mandzukici, eroul Croaţiei

La Moscova s-a jucat o semifinală pe viaţă şi pe moarte în care englezii au fost la 22 de minute de a-şi îndeplini visul, însă au sfărşit prin a părăsi terenul în lacrimi.

Croaţia e echipa „nemuritoare“ a acestui Mondial! De când au ieşit din grupe, Mandzukici şi compania au jucat de fiecare dată 120 de minute. Primele două jocuri eliminatorii, cele cu Danemarca şi Rusia, au fost câştigate la penalty-uri. Probabil, văzând acest traseu, englezii şi-au frecat mâinile de bucurie, crezând că vor avea în faţă un adversar epuizat. Ce greşeală!

Pe Luzniki din Moscova, scorul a fost deschis repede, după o lovitură liberă transformată magistral de Trippier (5). Primul gol internaţional al fundaşului de 27 de ani a făcut ca jocul să curgă exact în direcţia dorită de Gareth Southgate. Englezii s-au retras în apărare, încercând să imite jocul care a trimis Franţa în finală, după confruntarea de marţi cu Belgia.

Şi, la un moment dat, chiar părea că tactica englezilor va da roade, în condiţiile în care croaţii intraseră într-o criză de idei. Perisici i-a scos însă din blocaj cu un gol marcat după o execuţie demnă de artele marţiale! 

La 1-1, Anglia şi-a pierdut organizarea defensivă şi Croaţia ar fi putut închide jocul în 90 de minute. Bara s-a opus însă şutului trimis de Perisici din interiorul careului, iar în alte două rânduri, englezii au scăpat cu noroc, fără gol primit.

În prelungiri, mai întâi, croaţii au respins de pe linia porţii după un corner, pentru ca apoi Pickford să aibă o intervenţie fantastică la o ocazie monumentală a lui Mandzukici.

Acelaşi Mandzukici avea însă să aducă prima calificare a Croaţiei în finala Mondialului. La o fază în care apărarea Angliei a cam „dormit“, vârful lui Juventus a finalizat cu sânge rece (109).

Ultimele minute au fost agonizante pentru Anglia, care a şi fost nevoită să joace în zece oameni, după ce Trippier s-a accidentat. S-a terminat 2-1 pentru Croaţia care va întâlni, duminică, Franţa într-o reeditare a semifinalei de la CM 1998, atunci când francezii au câştigat pentru a ajunge în finală.

Pentru Anglia, visul câştigării unui al doilea Mondial, după cel din 1966, rămâne, deocamdată, doar un vis.

CM 2018

Semifinale

Marţi

Franţa - Belgia 1-0

Miercuri

Croaţia - Anglia 2-1

Sâmbătă, finala mică

Belgia - Anglia 17.00

Duminică, finala

Franţa - Croaţia 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite