Cristina Neagu, declarată de IHF pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, a fost declarată, luni, de forul internaţional de profil (IHF), cea mai bună jucătoare a lumii în anul 2018, aceasta fiind a patra distincţie de acest fel pentru sportiva tricolor.

Neagu este prima jucătoare din lume care câştigă de patru ori acest titlu din partea federaţiei internaţionale.

După anii 2010, 2015 şi 2016, când a primit, de asemenea, cea mai înaltă distincţie individuală din partea IHF, Cristina Neagu este aleasă pentru a patra oară cea mai bună jucătoare a lumii, de această dată pentru anul 2018.

Aflată în recuperare, după ruptura de ligamente suferită în timpul Campionatului European din luna decembrie, Neagu a fost nominalizată la acest titlu pentru a cincea oară în carieră.

Alături de ea au mai fost nominalizate jucătoarele Ana Vyahireva (Rusia), Amandine Leynaud (Franţa), Stine Oftedal (Norvegia) şi Estelle Nze Minko (Franţa).

Cristina Neagu a primit distincţia similară şi din partea forului european de profil (EHF) pentru anul 2018, după ce a devenit golgeterul all-time al Campionatului European, cu 193 de goluri.

La masculin, în 2018 a fost ales cel mai bun jucător danezul Mikkel Hansen, pentru a treia oară în cariera sa.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite