Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume! Cine i-a acordat premiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu
Cristina Neagu

Jucătoarea de handbal Cristina Neagu (28 de ani), interul stânga al naţionalei României şi al formaţiei muntenegrene Buducnost, a fost declarată cea mai bună handbalistă din lume în 2016.

Jucătoarea de handbal Cristina Neagu (28 de ani), interul stânga al naţionalei României şi al formaţiei muntenegrene Buducnost, a fost declarată, miercuri, cea mai bună handbalistă din lume în 2016 în ancheta realizată de către portalul handball-planet.com, pentru al doilea an consecutiv. 

Interul stânga s-a apropiat, astfel, de Heidi Loke, care a fost declarată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii de către site-ul amintit în 2011, 2013 şi 2014.
Câştigătoarea a fost stabilită în urma unui vot realizat de către un juriu al site-ului handball-planet.com, format din 20 de jurnalişti şi cititori ai publicaţiei online. În total, 35.459 de persoane şi-au exprimat părerea în cadrul sondajului. Neagu le-a devansat pe norvegiencele Nora Mork şi Heidi Loke, informează Mediafax.
Cristina Neagu a ocupat locul al treilea în clasamentul marcatoarelor de la Campionatul European din Suedia, cu 46 de goluri. Nora Mork a fost liderul ierarhiei, cu 53 de goluri, iar daneza Stine Jorgensen a ocupat locul secund, cu 47 goluri.
În acest an, Cristina Neagu a mai câştigat titlul de cea mai bună jucătoare româncă şi a fost desemnată cel mai bun inter stânga de la Campionatul European.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite