Cristina Neagu, aleasă jucătoarea numărul unu a Europei în 2017!

Cristina Neagu, aleasă jucătoarea numărul unu a Europei în 2017!

Cristina Neagu şi Martin Ambros

Handbalista Cristina Neagu a fost aleasă jucătoarea Europei în 2017 prin voturile fanilor, într-un sondaj al forului continental de profil (EHF).

Nouă handbaliste au fost nominalizate de EHF pentru titlul de cea mai bună jucătoare a Europei în 2017: Cristina Neagu, Amanda Kurtovici, Katalina Bulatovici, Nora Mork, Anita Gorbicz, Meline Nocandy, Karolina Kudlacz Gloc, Ana Gros şi Iveta Luzumova.

Fanii au avut la dispoziţie câteva zile pentru a vota, iar sondajul s-a încheiat duminică.

Cristina Neagu (CSM Bucureşti) a câştigat distincţia cu 15.185 voturi, mai mult de jumătate din totalul de 29.160 de voturi înregistrate, iar pe locul secund s-a clasat Anita Gorbicz (11.168).

Cristina Neagu mai are în panoplie şi cele trei titluri de cea mai bună jucătoare a lumii, în 2010, 2015, 2016, distincţii acordate de federaţia internaţională (IHF).

Titlul european similar la masculin a fost câştigat de Luka Cindrici, cu 6.731 de voturi din totalul de 14.645 exprimate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: