Cristiano Ronaldo şi-a pus „Gheata de Aur“ şi la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul portughez a reuşit „dubla” în ultima etapă cu Almeria (8-1) şi a terminat sezonul cu 40 de goluri pentru Real. Record în prima ligă spaniolă ce-i asigură lui CR7 şi titlul de cel mai bun marcator al Europei. Pentru Ronaldo este a doua „Gheată de Aur“ după cea câştigată la finalul stagiunii 2007-2008, când reuşea 31 de goluri în Premier League pentru Manchester United.

Cu patru etape înaintea fluierului de final al stagiunii, Cristiano Ronaldo era la două goluri în spatele rivalului său de la FC Barcelona, Lionel Messi, care totaliza 31 de reuşite. Pentru şeptarul portughez de la Real Madrid a urmat însă o serie de excepţie, în care a punctat de nu mai puţin de 11 ori: patru goluri cu Sevilla, trei cu Getafe, două cu Villarreal şi două în ultima etapă, în victoria zdrobitoare a Realului cu Almeria, 8-1!

Astfel, CR7 încheie cel mai bun sezon al carierei cu un nou record pentru La Liga - 40 de goluri - şi cu un nou trofeu în palmaresul individual - „Gheata de Aur". Şi, totodată, cu un ascendent moral în faţa lui Messi,care s-a oprit la 31 de goluri în campionat.  Să ne facem o idee despre felul în care a ajuns Ronaldo la aceste „cifre, ce nu-şi au locul în timpurile noastre", cum s-a exprimat directorul general al madrilenilor, Jorge Valdano.

Lusitanul a marcat de două ori patru goluri, de patru ori trei goluri şi opt „duble". Doar în patru partide a punctat o singură dată! În plus, totalul său este mai mare decât numărul de goluri marcate în această ediţie de campionat de Deportivo La Coruna (31 de goluri), Sporting Gijon (35), Hercules şi Almeria (ambele câte 36). 

Realul, din nou 102 goluri

Chiar şi în aceste condiţii, Ronaldo spune că era loc de mai bine: „Vroiam să câştig mai multe, un campionat şi o Ligă a Campionilor. Pentru asta, nu sunt mulţumit sută la sută". Altfel, deşi a terminat din nou pe locul doi, în spatele Barcelonei, Real Madrid a marcat cele mai multe goluri - 102 -, la fel ca în sezonul trecut. „Pentru o echipă care nu joacă fotbal, care se apără, să treacă de 100 de goluri e un lucru bun", a declarat ironic Aitor Karanka, secundul lui Jose Mourinho, aflat în continuare în silenzio stampa.

" Aş fi fost cu adevărat mulţumit dacă aş fi câştigat şi campionatul, sau, mai ales, Liga Campionilor. Sigur că şi „Gheata de aur" este un trofeu important.  "

Cristiano Ronaldo atacant Real Madrid

Valencia, „bestia neagră" pentru Deportivo

Dacă în ediţia 1993-1994, Valencia o priva pe „Super Depor" de primul ei titlu de campioană, după un 0-0 în ultima etapă pe „Riazor", în actuala stagiune „Liliecii" sunt responsabili de retrogradarea galicenilor. Tot „acasă" la Deportivo, Valencia a condus cu 1-0 până în minutul 90, scor la care gazdele erau salvate. Negredo a punctat însă, iar gruparea din La Coruna pică în Segunda după 20 de ani.

Clasamentul final pentru „Gheata de Aur" 2010-2011

Jucător (echipă)                                        Ligă                 goluri   

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)      Spania              40
2. Lionel Messi (Barcelona)                   Spania              31
3. Antonio Di Natale (Udinese)               Italia                 28
4. Mario Gomez (Bayern München)       Germania        28
5. Edinson Cavani (Napoli)                     Italia                 26
*Au jucat aseară, după închiderea ediţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite