Cristiano Ronaldo are Italia la picioare: Declaraţie superbă a antrenorului său după o serie incredibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo e o maşină de dat goluri, indiferent de echipa la care joacă. FOTO: GettyImages
Cristiano Ronaldo e o maşină de dat goluri, indiferent de echipa la care joacă. FOTO: GettyImages

Juventus s-a calificat în sferturile Cupei Italiei după un meci cu AS Roma în care starul portughez şi-a continuat seria incredibilă: 13 goluri în ultimele zece partide pentru torinezi.

Cristiano Ronaldo va împlini 35 de ani la 5 februarie, dar îmbâtrâneşte ca vinul! Cifrele sale dovedesc că lusitanul e, în continuare, într-o formă fabuloasă la care alţi fotbalişti nu ajung într-o întreagă carieră.

Miercuri seară, cu Ronaldo integralist, Juventus s-a calificat, fără emoţii, în sferturile Cupei Italiei. A fost 3-0, încă din minutul 45+2, balul fiind deschis, bineînţeles, de CR7 în minutul 26. Bentacur (38) şi Bonucci (45+2) au rezolvat partida, iar autogolul lui Buffon (50) n-a fost decât o simplă consolare pentru romani. 

După meci, s-a vorbit, aproape exclusiv, de seria senzaţională a lui Ronaldo, începută la 1 decembrie. De atunci, în zece partide în toate competiţiile, portughezul a înscris de 13 ori! Iar singura întâlnire în care Ronaldo a fost anihilat de adversari, Supercupa Italiei găzduită de Riad, a coincis şi cu singura înfrângere înregistrată de torinezi în ultima lună: 1-3 cu Lazio. 

Cu un astfel de jucător formidabil în echipă, e lesne de înţeles de ce antrenorul Maurizio Sarri şi-a dedicat o parte din conferinţa de presă de după meci, remarcând forma superbă în care se află Ronaldo. „Trebuie să-i mulţumim, de fapt, nu lui Ronaldo, ci mamei sale pentru că a născut un astfel de om! Ronaldo e un adevărat campion. Ne-am dori să-l ajutăm să câştige cel de al 6-lea Balon de Aur, ceea ce ne-ar bucura pe toţi“, a spus Sarri.

Cristiano Ronaldo a ajuns la 14 sezoane consecutive cu cel puţin 15 goluri marcate în Top 5 campionate din Europa, iar în total are 620 de goluri la echipele sale de club în 831 de partide.

Cristiano Ronaldo de la 1 decembrie încoace

Dată Meci Competiţie Goluri înscrise

22 ianuarie Juventus – AS Roma 3-1 Cupa Italiei 1

19 ianuarie Juventus – Parma 2-1 Serie A 2

12 ianuarie AS Roma – Juventus 1-2 Serie A 1

6 ianuarie Juventus – Cagliari 4-0 Serie A 3

22 decembrie Juventus – Lazio 1-3 Supercupa 0

18 decembrie Sampdoria – Juventus 1-2 Serie A 1

15 decembrie Juventus – Udinese 3-1 Serie A 2

11 decembrie Leverkusen – Juventus 0-2 Liga Campionilor 1

7 decembrie Lazio – Juventus 3-1 Serie A 1

1 decembrie Juventus – Sassuolo 2-2 Serie A 1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite