Cristina Neagu, comparaţie tristă între România şi Muntenegru: a spus într-un cuvânt ce lipseşte în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Neagu

Handbalista legitimată la Buducnost va juca, astăzi, la Baia Mare (ora 14.00, Dolce Sport, Digi Sport), cu HCM, în sferturile Ligii Campionilor.

Campioana României, CSM Bucureşti, a obţinut o victorie mare, în turul sferturilor, iar astăzi e rândul vicecampioanei HCM Baia Mare să evolueze în această fază a competiţiei.

Din păcate pentru trupa pregătită de Aurelian Roşca, această „dublă“ cu Buducnost poate fi ultima în cupele europene, deoarece echipa riscă desfiinţarea, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Pentru vedeta echipei care deţine Liga Campionilor la handbal feminin, Cristina Neagu, partida de astăzi e una specială. În primul rând, ea vine în ţară cu echipa sa de club. Apoi, se va duela pe teren cu colegele ei de la naţională, HCM Baia Mare având nouă jucătoare în prima reprezentativă:

Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Ana Maria Tănăsie, Valentina Ardean-Elisei, Adriana Nechita, Gabriella Szucs, Gabriela Perianu, Melinda Geiger şi Patricia Vizitiu. 

Înainte de întâlnirea cu HCM Baia Mare, Cristina Neagu a acordat un interviu pentru Dolce Sport, postul care va transmite meciul.

Ce îţi mai aminteşti de când ai jucat ultima dată la Baia Mare?

Cristina Neagu: Am jucat cu echipa naţională acum 2 ani şi cu Oltchim cred că acum 3 ani. A trecut ceva timp de atunci însă eu ma întorc mereu fericită în România. Se pare că sezonul acesta îmi este dat să întâlnesc ambele echipe din România . Acum două săptămâni eram cu fetele la naţională şi am obţinut o performanţă extraordinară, acum ne întâlnim pe teren ca adversare... Fiecare îşi doreşte victoria pentru echipa lui

E ăsta un factor? Să joci împotriva unor colege de naţională, te aştepţi să intri mai puţin decisă la ele sau ele la tine? 

Nu! Sunt sigură că fiecare va da 100% mâine pe teren, asta e normal, fiecare îşi apără blazonul şi culorile clubului. Asta e viaţa de sportiv, cândva am fost colege, suntem colege la naţională, dar adversare în meciurile din Liga Campionilor. Îmi doresc victoria, dar cred că ne aşteaptă un meci extrem de greu. Baia Mare a jucat extraordinar de bine în acest sezon, chiar dacă e o situaţie mai puţin plăcută la echipă. 

Care este diferenţa principală între handbalul din Muntenegru şi cel de aici?

De când sunt la echipa din Muntenegru nu s-a întâmplat nici macăr o zi să îmi întarzie salariul. Într-un cuvânt, profesionalism.

Pe cine vezi cea mai periculoasă adversară? 

Au echipă foarte bine acoperită pe toate posturile. Dacă te uiţi pe statistică, interii în mod special, cu Pineau, dar şi extreme. Au o oarecare libertate de exprimare pe teren şi asta le ajută în meciurile importnate. Deci nu aş putea să numesc o anumită jucătoare.

Cum vezi Buducnost de acum faţă de echipa de anul trecut?

În primul rand sistemul a fost un pic diferit. Eu am fost extrem de obosită după Cupa Mondială şi, sincer, nu mi-am revenit nici acum. Am pierdut două meciuri, primele din ultimii 2 ani, deci să spunem că din punctul ăsta de vedere e un minus. Dar acem o echipă extrem de unită şi, cu siguranţă, ne dorim să ajungem în finală şi să ne apărăm trofeul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite