Cristi Gaţu face haz de necaz: “Am vărsat oala cu smântănă!” Cum comentează şeful FR Handbal surprizele de la această ediţie a Campionatului Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După rezultatele surprinzătoare de la Mondialul de handal feminin, unde marile favorite au fost eliminate, preşedintele Federaţiei regretă şi mai mult faptul că România a părăsit competiţia în optimi.

Campionatul Mondial de handbal feminin şi-a mai consumat un episod odată cu disputarea sferturilor de finală. Până acum, turneul final a fost plin de rezultate surprinzătoare. Pretendentele la titlul mondial, Norvegia, Franţa, Germania şi Ungaria au spus adio acestei competiţii, fiind eliminate de formaţii mult mai slab cotate.

Cea mai mare surpriză a produs-o Polonia, echipă care s-a calificat cu greu în fazele eliminatorii, de pe locul 3 din grupa C. După ce a întors inexplicabil rezultatul partidei din optimi cu România, polonezele au bătut şi Franţa în sferturi la capătul unui meci de infarct, care s-a jucat pe muchie de cuţit. Polonia s-a calificat, astfel, pentru prima dată în istorie într-o semifinală a unui Campionat Mondial, fiind revelaţia acestui turneu final.

Deşi a avut un parcurs ireproşabil până în sferturi, cu victorii pe linie, Germania s-a împiedicat de Danemarca, echipă care a fost spulberată în grupe de Brazilia. O altă mare surpriză a fost eliminarea campioanei mondiale en-titre, Norvegia, care a cedat în faţa reprezentativei ţării gazdă, Serbia. Un sfert de finală incendiar a fost Brazilia – Ungaria, care a avut nevoie de patru reprize de prelungiri pentru a-şi desemna învingătoarea. Naţionala sud-americană s-a calificat până la urmă în penultimul act, unde va da din nou peste Danemarca, pe care a învins-o fără drept de apel în grupa B a Mondialului.

România, o surpriză neplăcută

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a comentat pentru “Adevărul” rezultatele înregistrate la această ediţie a Campionatului Mondial, fiind de părere că tricolorele ar fi avut un culoar excelent spre finală dacă nu s-ar fi împiedicat de Polonia. “Calificarea Poloniei în semifinale e o confirmare că România n-a fost eliminată de Congo, ci de o echipă foarte puternică şi agresivă. Regretul cel mai mare e că noi am avut Polonia în buzunar, dar ne-am bătut singuri. Gândiţi-vă unde am fi fost acum dacă le-am fi bătut pe poloneze, am fi ajuns în semifinale, acolo unde aveam şanse mari de tot. Jocul rezultatelor confirmă acest lucru, iar după cum s-a jucat, meritam să ne calificăm. Îmi pare teribil de rău, dar ar trebui să le pară şi mai rău actorilor principali. Nici acum nu-mi explic ce s-a întâmplat, a fost o cădere psihică şi fizică a noastră. Noi am vărsat oala cu smântână, nu arbitrii sau alţii. De acum înainte, orice e posibil. Nu e exclus ca Polonia să se califice în finală, chiar dacă întâlneşte Serbia. Sârboaicele, pentru că au evoluat acasă, au fost ajutate de arbitri, dar de acum înainte nu cred că vor mai fi favorizate. Oricum, nu greşim dacă spunem că am avut parte de un turneu final al surprizelor, dar să trebuie punem România în capul listei marilor surprize. Din păcate, am fost o surpriză neplăcută”, a spus Gaţu.

Rezultatele din sferturi:

Danemarca  - Germania 31 - 28

Serbia - Norvegia 28 - 25

Brazilia – Ungaria 33 - 31 (26 - 26 după 60 de minute)

Polonia – Franţa 22 - 21

Programul semifinalelor:

Polonia - Serbia 18-24

Brazilia - Danemarca 27-21

Finala mare, Serbia-Brazilia, va avea loc pe 22 decembrie, la Belgrad, la ora 18.15, iar finala mică e programată în aceeaşi zi, de la ora 15.30. Cele două finale vor fi transmise în direct de Dolce Sport 1.

Nu mai vrea să fie şef peste handbalul românesc

În luna ianuarie, la Federaţia Română de Handbal sunt programate alegeri pentru un nou preşedinte. Gaţu spune că nu-şi mai doreşte încă un mandat, dar nu exclude varianta de a candida din nou, scenariu posibil cu o singură condiţie: “Am anunţat că nu voi mai candida, dar totul depinde de cine vrea să vină în locul meu. Dacă sunt oameni din aceeaşi generaţie cu mine, poate voi mai candida, pentru că eu îmi doresc să las handbalul pe mâna unui preşedinte tânăr, care să aibă câteva mandate în fruntea federaţiei. Oricum, 99.99% nu mai vreau să candidez, m-am săturat, nu mai pot!”, a adăugat Gaţu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite