Cristi Chivu: „Era uşor să-mi bag picioarele în echipa naţională“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chivu a ieşit în faţă după o perioadă autoimpusă de tăcere pentru a-şi exprima frustrarea că trăieşte într-o ţară ca România. Căpitanul naţionalei spune că mai mulţi oameni i-au sugerat să renunţe la echipa naţională şi sare în apărarea lui  Răzvan Lucescu.

Nervi şi frustrare maximă la naţională înaintea jocul din această seară, cu Belarus, al doilea din campania de calificare la Europeanul din 2012. Supărat după atacurile venite la adresa "tricolorilor" şi a selecţionerului, căpitanul Cristi Chivu a decis să vorbească din nou, deşi anunţase că timp de un an nu va mai comunica deloc cu suporterii prin intermediul presei.

„Răzvan e cel mai bun"

Căpitanul naţionalei României a venit la Minsk în faţa jurnaliştilor pentru a răspunde atacurilor virulente apărute după egalul cu Albania, de la Piatra-Neamţ.

"Mă cuprinsese o lehamite când am decis să tac o perioadă. Vreau să spun că mi se pare incorect ca Răzvan Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori pe care i-a avut vreodată echipa naţională, să fie umilit. El pregăteşte meciurile cum nu a făcut-o nimeni până acum la naţională", şi-a început Cristi Chivu discursul.

"Am şi avem onoare. Sunt aici pentru a-mi şi a ne asuma rezultatul cu Albania şi pentru a înţelege că nu este vina antrenorului pentru că am avut 1-0 în minutul 80 şi am luat gol dintr-o fază fixă. Ne zbatem în mocirlă şi dacă nu ne potolim, nu mai ieşim de acolo", a continuat Chivu.

„Vorbim de dragul de a face rău"

Apoi, căpitanul echipei naţionale  le-a cerut oamenilor de fotbal să nu-şi mai dea cu părerea, referindu-se aici inclusiv la impresarii săi, fraţii Becali.

„Vorbim doar de dragul de a vorbi, de dragul de a face rău, vorbim pentru că nu putem tăcea. Fac un apel la oamenii de fotbal să înceteze şi să lase timpul să arate dacă suntem pe un drum bun sau nu. Nu este posibil să existe oameni de fotbal care să critice tot timpul, nu e posibil să-l umilim pe Florescu după ce vine prima dată la echipa naţională, când vine Torje de ce nu e Bănel, şi când e el de ce nu e Torje", a mai spus fundaşul.

Fotbalistul lui Inter Milano nu s-a oprit însă aici: „Trăiesc într-o ţară pe care îmi e din ce în ce mai greu să o înţeleg. Suntem departe de a fi o naţiune corectă. La noi când îţi e mai greu, primeşti un şut în fund şi o lopată în cap. Îmi era uşor să renunţ, îmi spuneau oamenii că aş putea să-mi bag picioarele şi să trăiesc liniştit acasă alături de soţie şi de copii. Nu avem o echipă de top, nici nu suntem Spania sau Brazilia, dar noi avem convingerea că putem face mai mult."

"Chivu, la echipa naţională, mai mult se compromite decât să-şi facă bine. El joacă la un nivel foarte mare şi naţionala nu e pe măsura lui. Aşa a simţit el, că trebuie să-l apere pe Răzvan."
Victor Becali
impresarul lui Chivu

"La echipa naţională, jucătorii vin de la unele cluburi cu mari probleme psihice, le este teamă să se exprime şi le e frică de critici."
Cristi Chivu
fundaş România

"Suntem departe de a fi o naţiune corectă, departe de a fi oameni prietenoşi, departe de a fi un popor care îşi doreşte să crească şi să trăiască mai bine. La noi când îţi e mai greu, primeşti un şut în fund şi o lopată în cap."
Cristi Chivu
fundaş România

Mircea Lucescu: „Herea e dobitoc!"

La finalul amicalului Rapid - Şahtior (1-2), cei doi tehnicieni ai echipelor, Marius Şumudică şi Mircea Lucescu, au fost surprinşi de camerele de televiziune discutând despre egalul dintre România şi Albania. „Herea ăsta e tâmpit rău, cum să faci 3-4 faulturi consecutive? Aşa e când debutezi, vrei să arăţi tu tot ce poţi. Păi, la faza golului lor, mai bine îl lăsa p-ăla să treacă, aveau doar un om în careu, aşa, prin fault, a adus şase. Ce să mai, un dobitoc", i-a spus „Il Luce" lui Şumudică.

Grupa D

Astăzi

Belarus - ROMÂNIA 20.30

Digi Sport

Albania - Luxemburg 21.15

Bosnia - Franţa 22.00

Digi Sport Plus

S-au jucat:

ROMÂNIA - Albania  1-1

Luxemburg - Bosnia  0-3

Franţa - Belarus  0-1

cris

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite