Cristi Borcea: „Sunt la un pas de moarte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinamovistul Cristi Borcea crede că a fost otrăvit cu mercur şi îi e frică să nu-şi piardă viaţa. Conducătorul roş-albilor urmează un tratament pentru a se vindeca după intoxicarea cu „argint viu“.

Starea de sănătate a şefului din „Ştefan cel Mare" e şubredă de câteva luni de zile, însă abia ieri a detaliat ce anume s-a întâmplat. După mai multe investigaţii la ficat şi analize de sânge, diagnosticul doctorilor a fost şocant: intoxicare cu mercur. La început a bănuit că de la excesul de fructe de mare i se trage, dar medicii l-au contrazis.

„Am fost săptămâna trecuta la un doctor în România, pentru analize. A rezultat că am mult mercur în organism, de cinci-şase ori mai mare decât normalul", a spus Borcea pentru stl.ro. Apoi, a continuat: "Îmi place să cred că nu am fost otrăvit de cineva. Practic, sunt la un pas de moarte şi aş vrea, dacă Doamne fereşte mi se întâmplă ceva, să mor împăcat, că nu am duşmani, că nu există oameni care să-mi dorească răul încât să mă otrăvească. Cred că este totuşi de la nişte medicamente pe care le-am luat. Aşa mi-au spus şi doctorii".

Îşi schimbă sângele

Cristi Borcea se va duce la Miami, acolo unde are un apartament şi mai multe afaceri, şi va urma un tratament de schimbare a sângelui.
„Peste două săptămâni, mă duc în America. Doctorii îmi vor schimba sângele. Mi-au spus că trebuie să fac asta la fiecare trei luni şi că, dacă mercurul ajunge la creier, sunt un om mort. Vreau să mă retrag din fotbal şi din viaţa socială. Vreau să fiu alături de copiii mei şi de soţia mea, cât mai pot", a anunţat Borcea pentru stl.ro.

Mihaela, soţia acţionarului dinamovist, a prezentat şi ea unele simptome de intoxicare cu mercur. „A fost la o vindecătoare celebră din Serbia. Face tratament şi cred că se va face bine. La Mihaela, mercurul este în regresie. La mine, înaintează şi cred că e prea târziu", a explicat el.

Simptomele intoxicaţiei cu mercur

În cazul unei persoane care se intoxică cu mercur pot apărea, în funcţie de cât de mult a fost expus organismul în mediul toxic, manifestări ca: rinofaringită, laringită, bronşită acută până la pneumonie. Urmează apoi salivaţie bogată, inflamarea gingiilor, dureri în abdomen, diaree cu sânge, urinare abundentă, tremurături ale membrelor, tulburări de văz şi de auz, stare emotivă, tulburări de memorie şi de atenţie. Tratamentul se face pe bază de chelator cu DMSA (dimercapto - propanesulfonic acid).

A confirmat declaraţiile

Acţionarul dinamovist a confirmat ieri pentru „Adevărul" declaraţiile date pentru site-ul stl.ro şi a anunţat că urmează un tratament strict pentru a stopa procesul de îmbolnăvire. „Aşa e, sunt bolnav, cred că sunt la un pas de moarte. Fac tratament de mult şi-l voi urma în continuare. Vă rog să mă înţelegeţi...nu mai vreau să comentez prea mult pe marginea subiectului. Ce să mai zic? Vă urez sănătate!", ne-a spus cu o voce tristă conducătorul roş-albilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite