„Creierul“ Ferrari, ucis într-un accident de maşină: Doliu în lumea din Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonia Terzi
Antonia Terzi

Antonia Terzi, fostul inginer de aerodinamică al Ferrari şi Williams, s-a stins la doar 50 de ani. Vorbim despre omul care, la un moment dat, a contribuit inclusiv la rezultatele excelente obţinute de Michael Schumacher.

Veste tristă pentru fanii Formulei 1: Antonia Terzi, prima femeie care a ocupat o funcţie-cheie în cadrul unor echipe precum Ferrari şi Williams, a decedat după un accident de maşină.

După cum a informat Digi Sport, între 1999 şi 2002, Terzi a fost inginer Ferrari, fiind, practic, „creierul“ acestei echipe de Formula 1. Ea a contribuit decisiv la dezvoltarea monopostului F1-2000 cu ajutorul căruia Michael Schumacher a câştigat, în 2000, al treilea său titlu de Formula 1 şi primul cu Ferrari. Un an mai târziu, în 2001, pilotul neamţ a repetat succesul tot la bordul unui monopost Ferrari la design-ul căruia a contribuit şi Terzi. Ulterior, între 2002 şi 2004, italianca a trecut în echipa Williams, după care s-a retras din lumea Formulei 1.

Profesoară la Universitatea din Canberra, Antonia Terzi a decedat după un accident de maşină, în Marea Britanie. 

Echipa Williams Racing a confirmat această ştire tragică printr-o postare pe Twitter: „Suntem profund îndureraţi de dispariţia fostei noastre colege şi sefă în aerodinamică, Antonia Terzi. Gândurile noastre se îndreaptă către prietenii şi familia Antoniei în aceste clipe grele“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite