Craiova, ca în Vestul Sălbatic: Stadion construit din bani publici, DNA intră pe fir! Ce se întâmplă cu inaugurarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se poate „mândri“ cu un stadion, cel de la Craiova, pe care încă nu s-a jucat niciun meci, însă care deja are la activ un scandal destul de mare.

Managerul general al celor de la CS U Craiova, Marcel Popescu, a avut o intervenţie telefonică la postul Pro X în care a dorit să prefaţeze amicalul de vineri (ora 20.00) cu Slavia Praga, meci care urmează să inaugureze noul „Ion Oblemenco“, însă a „reuşit“ să umbrească acest eveniment.

„Noi avem un contract de exclusivitate cu Primăria şi Consiliul Local. În următorii 11 ani, noi avem în exclusivitate dreptul de a folosi arena. E legal. E vorba de Universitatea Craiova, nu de o persoană fizică. Nu există o prevedere legală, ci e un contract cu obligaţii şi drepturi. Nimeni nu poate juca pe «Ion Oblemenco» fără acceptul nostru. E un stadion făcut în Craiova pentru cea mai faimoasă echipă din provincie“, s-a umflat în pene oficialul clubului oltean.

Chestionat cum a obţinut CS U Craiova exclusivitate asupra unui stadion care a costat 54 de milioane de euro din bani publici, în condiţiile în care nici pe „Arena Naţională“ nu există aşa ceva, Marcel Popescu a refuzat să ofere detalii, insistând că totul e confidenţial.

În schimb, Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, echipă care evoluează în liga a patra, a venit cu o serie de acuze dure. „Ce spun cei de la CS U Craiova e o aberaţie. N-are substanţă ceea ce spune Marcel Popescu. Cum să pui un imobil la dispoziţia unei persoane fizice? E un act fraudulos încheiat împotriva legii. DNA a intrat deja pe fir. Veţi vedea că, în scurt timp, vom juca şi noi acolo“, a dat asigurări Mititelu.

Ulterior, jurnalistul Cătălin Tolontan a vorbit şi el pe marginea subiectului la Pro X: „CS U Craiova deţine exclusivitate asupra stadionului doar pentru evenimente fotbalistice. Dar, chiar şi aşa, dacă Adrian Mititelu de exemplu va ataca acest contract în Justiţie, va avea câştig de cauză şi va putea juca pe noul stadion cu echipa sa“.

Să joace echipa lui Mititelu pe noul stadion? Staţi o clipă. Dumneavoastră aţi lăsa ca pe holul universităţii să se joace copiii cu pistoalele cu apă? Noi vorbim despre performanţă, nu de amatorism. Marcel Popescu manager general CS U Craiova

Preţul biletelor la meciul de inaugurare: CS U Craiova – Slavia Praga

*15 lei - peluze

*30 lei - tribuna 2

*40 lei - tribuna 1

*100 lei - tribuna 0

*Cei peste 8.000 de abonaţi vor intra fără bilet, în baza cardului achiziţionat deja.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite