Craiova: Mititelu: „Ce treabă are DNA-ul cu terenurile mele, asta ţine de DIICOT“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu a fost audiat două ore şi jumătate de procurorii DNA
Adrian Mititelu a fost audiat două ore şi jumătate de procurorii DNA

Surse judiciare au dezvăluit că Direcţia Naţională Anticorupţie ar fi solicitat astăzi, Primăriei Craiova, Planul Urbanistic Zonal al terenului care a făcut obiectul tranzacţiei dintre Adrian Mititelu şi Cornel Penescu, însă patronul Ştiinţei spune că nu are cunoştinţă de acest lucru, pe care nu-l consideră de competenţa DNA.

„Pentru ce să ceară DNA-ul acest lucru. Ce treabă au ei cu terenurile mele. Ei se ocupă de corupţie, de alte treburi. Pe mine m-au chemat pentru cazul de corupţie din fotbal şi am fost ca martor. Asta cu terenuri sau ce o mai fi ţine de DIICOT“, a afirmat Mititelu.   

Direcţia Naţională Anticorupţie cercetează împrejurările în care Adrian Mititelu i-a vândut lui Cornel Penescu cele 6,5 hectare de teren în zona Balta Craioviţei, pentru care finanţatorul lui FC Argeş a plătit 2,8 milioane de euro şi unde a construit centrul comercial PIC.

Potrivit aceloraşi surse, pe lângă faptul că terenul vândut de Mititelu lui Penescu se afla în litigiu, acesta, care face parte dintr-o suprafaţă mult mai mare, de 23,5 hectare, pe care finanţatorul Ştiinţei a cumpărat-o de la o serie de moştenitori de drept, ar fi fost preluat într-un mod fraudulos, printr-o serie de chichiţe judecătoreşti. 

Primarul Antonie Solomon a evitat să se pronunţe în acest caz, susţinând că nu a fost astăzi în instituţie şi nu este la curent cu ce s-a întâmplat.

Tutuşi, Solomon se pronunţa la vremea când s-a încheiat tranzacţia, susţinând că SC PIC SA nu va primi sub nicio formă autorizaţia de construcţie a centrului comercial. 

Cel care a cumparat terenul de la S.C. «Societatea pentru Reconstrucţia Fotbalului Craiovean» SRL, este vorba de SC PIC SA, pot să garantez că nu va primi sub nicio formă autorizaţia de construcţie necesară. Nu neg calitatea de cumpărător de bună credinţă a celor de la PIC, dar nu ne putem permite să încălcăm legea. Am fost înştiinţaţi de către locuitorii localităţii Işalniţa să nu se emită niciun fel de autorizaţie de construcţie, deoarece pentru aceleaşi suprafeţe au fost făcute cereri de reconstituire a dreptului de proprietate“, afirma primarul Antonie Solomon la acea vreme.

Până la urmă s-a găsit o modalitate şi centrul comercial a fost ridicat.

Eu nu pot fi învinuit în cazul în care Mititelu va fi depistat că a obţinut acel teren ilegal, pentru că am fost un cumpărător de bună credinţă. Absolut toate actele dintre mine şi firma lui Mititelu sunt făcute pe cale legală, de oameni competenţi“, spunea, la rândul lui, Cornel Penescu, după ce a încheiat tranzacţia cu Mititelu.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite