Crăciunescu: "Arbitrii nu vor accepta micșorarea baremurilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Crăciunescu, șeful CCA, nu e de acord cu hotărârile luate în Adunarea Generală a LPF prin care arbitrii ar urma să fie plătiți la jumătate şi dacă greşesc în primele cinci etape să fie înlocuiţi cu "fluieraşi" străini.

"Mi-e greu să-mi găsesc cuvintele ca să explic cum niște persoane care tot timpul invocă legea și regulamentul, ei fiind LPF, un organism al FRF, ca și noi, despre care scrie în statut ca suntem independenți unii față de ceilalți, cum pot să-și imagineze că pot să fabrice legi față de noi, care suntem independenți.

Cum își imaginează că pot să voteze niște legi care să devină obligatorii pentru noi? Nu se poate amesteca nimeni din afară în problemele noastre, cum poate liga să se amestece în treburile noastre?

Liga poate să ceară orice, Comitetul Executiv poate să decidă în privința baremurilor, dar nu mai departe. În rest, suntem autonomi și ne conducem după un regulament pe care ni l-am făcut noi și pe care l-a aprobat Comitetul Executiv.

Cum intervin ei asupra noastră după cinci etape? E o anomalie! Nu poate Liga să ne impună nimic, suntem două instituții paralele. Banii pe care ni-i dau nouă îi vor da federației, UEFA impune acest lucru.

Eu când aud demagogia asta cu «domne un om câștigă 200 de euro în România și un arbitru ia 25.000», dar nu spui, domnule Dragomir, cât câștigi dumneata? Că iei 15.000 de euro pe lună, măcar taci din gură!

Eu cred că arbitrii, la felul cum se organizează, nu vor accepta micșorarea baremurilor. În Comitetul Executiv vom aduce argumente împotriva acestei idei de scădere a acestora", a spus Ion Crăciunescu la Dolce Sport.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite