CR 4 Baloane de Aur. Ronaldo ar urma să câştige astăzi şi premiul „FIFA The Best”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristiano Ronaldo şi-a prezentat, sâmbătă, pe „Santiago Bernabéu”, cele patru trofee „Ballon d'Or” din palmaresul său, în compania selectă a altor cinci câştigători care au evoluat la Real Madrid. Portughezul are şanse mari să obţină şi premiul „FIFA The Best”.

Real Madrid a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, formaţia Granada, într-un meci din etapa a XVII-a şi s-a distanţat la şase puncte în fruntea clasamentului din campionatul spaniol. Însă principalul motiv care i-a adus în tribune pe cei 71.184 de fani a fost Cristiano Ronaldo.

Portughezul şi-a prezentat, înaintea partidei, toate cele patru trofee “Ballon d'Or” din palmaresul său, inclusiv ultimul, câştigat pe 12 decembrie.

El a fost acoompaniat pe gazon de alţi foşti jucători de la Real Madrid care au câştigat această distincţie, francezul Raymond Kopa, englezul Michael Owen, portughezul Luis Figo, brazilianul Ronaldo şi francezul Zinedine Zidane, în timp ce brazilianul Kaka şi italianul Fabio Cannavaro au trimis mesaje video de felicitare.

Astăzi este gala “FIFA The Best”

Forul internaţional nu a prelungit colaborarea cu France Football pentru “Ballon d'Or”, astfel că astăzi va organiza propria gală, “FIFA The Best”, unde tot Cristiano Ronaldo este marele favorit. FIFA a publicat imagini ale trofeului care va recompensa cel mai bun fotbalist din lume, un proiect al artistei croate Ana Barbici Katicici, care are forma celui care se acordă pentru câştigarea Cupei Mondiale. Cristiano Ronaldo a câştigat în 2016 Liga Campionilor cu Real Madrid şi a fost cel mai bun marcator al competiţiei continentale, cu 16 reuşite. La nivel de naţională, Ronaldo a obţinut cu echipa Portugaliei trofeul Campionatului European.

În vârful acestuia, este reprodusă în mod stilizat mingea finalei primei ediţii a Cupei Mondiale, găzduită în 1930 de Uruguay. Alături de Ronaldo, ceilalţi finalişti pentru titlul de jucătorul anului sunt Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Antoine Griezmann (Atlético Madrid). La antrenori candidează selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos, tehnicianul echipei Real Madrid, Zinedine Zidane, şi italianul Claudio Ranieri de la Leicester City, cel care e considerat favorit.

La un pas de un record istoric

Formaţia pregătită de Zinedine Zidane a ajuns la 39 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile şi a egalat recordul rivalei FC Barcelona din stagiunea 2015-2016. Spre deosebire de rivalii de la Barcelona, ale căror rezultate au fost obţinute pe durata unui singur sezon, madrilenii şi-au început parcusul fără invincibilitate în finalul stagiunii precedente. Bineînţeles, “galacticii” pot depăşi această serie, care durează de 276 de zile. Cea a catalanilor s-a oprit după 182 de zile. De asemenea, Madrilenii au mai reuşit o performanţă extraordinară în acest sezon: cu excepţia lui Coentrao, toţi ceilalţi 20 de jucători din lotul lui Zidane au marcat cel puţin un gol.

Gala FIFA va începe la ora 19.30 (18.30 la Zurich) şi va fi transmisă de Eurosport şi de TVR.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite