COVID-19 l-a lovit brutal: Tragica poveste a decesului comentatorului radio Răzvan Tomescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegii şi prietenii jurnalistului răpus la doar 53 de ani au relatat succesiunea evenimentelor care a dus la dispariţia unui bărbat, aparent, sănătos.

Lumea presei sportive a primit o veste extrem de tristă, vineri seară: Răzvan Tomescu (Radio România Actualităţi) a pierdut lupta cu noul coronavirus. Un comentator cu o mare experienţă, Tomescu era singurul ziarist de radio din România care a relatat de la opt ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Moartea sa a fost cu atât mai şocantă, cu cât, aparent, comentatorul radio era sănătos. Ce-i drept, aşa cum au mărturisit şi apropiaţii săi, se îngrăşase destul de mult în ultima perioadă. Iar studiile efectuate în ultimele luni au arătat că riscul decesului cauzat de COVID-19 în cazul persoanelor obeze creşte cu 48%!

Chiar şi aşa, dispariţia lui Răzvan Tomescu a venit ca o lovitură cruntă, mai ales că derularea evenimentelor s-a produs în mod total neaşteptat, după cum au povestit apropiaţii jurnalistului pentru „Fanatik“. Potrivit sursei citate, problemele comentatorului de la Radio România Actualităţi au început de acum două săptămâni, după ce a jucat un meci de tenis. Ulterior, a fost lovit de febră. Aşa cum se întâmplă în multe cazuri, Tomescu a interpretat acest simptom ca fiind începutul unei răceli. Şi a stat acasă, sperând că totul va trece de la sine. Şi, într-adevăr, după o săptămână de odihnă, Răzvan Tomescu a fost ceva mai bine.

Jurnalistul a şi fost la muncă, ultima dată, la data de 23 noiembrie. Din acel moment, din păcate, starea sa s-a înrăutăţit. Iar în doar trei zile a fost nevoit să se interneze la Spitalul Municipal din Bucureşti. Acolo, după ce a fost consultat de medici, s-a aflat că are nivelul de saturaţie a oxigenului la doar 80%. În mod normal, nivelul oxigenului trebuie să fie în jur de 95%.

Potrivit relatărilor apropiaţilor, Răzvan Tomescu şi-a petrecut prima zi într-un cort improvizat al spitalului, unde a avut de îndurat şi frigul! Apoi, a fost mutat în salon. Şi din nou părea că e pe drumul cel bun, al recuperării. „A ajuns la 92% nivelul de oxigen, după care a scazut brusc la 65. S-a plâns apoi trei zile de dureri groaznice de stomac. Abia atunci a fost transferat la ATI. A avut trombozată toată artera mezenterică, a făcut cheaguri de sânge. Plămânii erau distruşi, deşi n-a fumat niciodată, atât de grav i-au fost afectaţi plămânii“, a povestit pentru „Fanatik“ un prieten al lui Răzvan Tomescu.

Comentatorul radio a fost operat, joi seară, însă, din păcate, vineri dimineaţă a pierdut lupta cu noul coronavirus. Fiul său, Dan Alexandru, în vârstă de 21 de ani, jucător de tenis, se afla la un turneu, în momentul producerii tragediei.

Ultima mare competiţie comentată de Răzvan Tomescu a fost Wimbledon 2019, turneu în care Simona Halep a cucerit titlul în proba feminină.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite