Cotidianul „L'Equipe” a analizat jocul României. Ce au remarcat jurnaliştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României, care a avut cele mai puţine goluri primite în preliminariile Euro 2016, a fost analizată minuţios de cotidianul francez „L'Equipe”, după amicalul cu Lituania.

„L'Equipe” a notat că dintre titularii obişnuiţi din apărare, selecţionerul Anghel Iordănescu l-a folosit miercuri doar pe Vlad Chiricheş, căpitan în absenţa lui Răzvan Raţ. Cu puţine prezenţe la echipa de club, fundaşul lui Napoli a fost foarte solid, anihilând rarele tentative ofensive ale lituanienilor, datorită felului în care citeşte jocul şi a plasamentului său, scriu francezii, conform Agerpres

Pe partea dreaptă a defensivei, Alexandru Măţel a fost vigilent şi s-a remarcat în faza ofensivă, combinând inteligent cu Gabriel Torje şi încercând câteva şuturi. Una dintre centrările sale s-ar fi putut transforma în pasă decisivă, dar Raul Rusescu a reuşit doar să şteargă mingea cu capul. Steliano Filip şi Costel Moţi au fost siguri în apărare, cu excepţia fazei la care ultimul l-a faultat pe Fedor Cernych în finalul primei reprize, în timp ce Costel Pantilimon s-a remarcat la şutul lui Lukas Spalvis, singura ocazie a lituanienilor.  Evident, Nicuşor Stanciu a fost remarcatul francezilor, care consideră că stelistul este un jucător care merită urmărit în continuare. "Mijlocaşul de 22 de ani a onorat prima lui selecţie la naţională purtând tricoul cu numărul 10, unul greu de purtat după retragerea lui Gică Hagi. Tehnic, mobil, capabil să joace între linii, Stanciu a făcut faţă presiunii şi a marcat un gol superb, cu un şut de la 30 de metri", au mai notat jurnaliştii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite