Costel Pantilimon, lăudat de antrenorul lui City. Florin Gardoş, criticat de tehnicianul lui Arsenal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Pantilimon şi Florin Gardoş s-au aflat pe teren în prima zi a lui 2015, la Sunderland, respectiv Southampton. Portarul a fost integralist în eşecul cu Manchester City (2-3), fosta sa echipă, în timp ce fundaşul a jucat 70 de minute în victoria cu Arsenal (2-0), când a riscat să fie eliminat.

Costel Pantilimon a făcut un meci mare în faţa fostei sale echipe. Sunderland a fost chiar la un pas să dea lovitura, după ce a egalat-o pe Manchester City (2-2), dar rezerva Lampard a adus golul victoriei cu o lovitură de cap. 

Învins la primele două goluri doar cu două execuţii senzaţionale, o torpilă a lui Yaya Toure şi un călcâi de efect reuşit de Jovetici, Pantilimon a avut mai multe parade excelente, de-a lungul partidei, iar la final a fost lăudat de antrenorul lui City. „Fără îndoială, a fost cel mai bun jucător al lui Sunderland“, a declarat după meci Manuel Pellegrini. 

Titular la Southampton, Florin Gardoş a avut o prestaţie destul de bună, deşi a fost iertat de un cartonaş galben, pentru o intrare mai dură, în prima repriză. Românul a primit până la urmă avertismentul, în minutul 68, pentru un fault din spate la Alexis Sanchez. Arsene Wenger, e de părere că românul trebuia eliminat la acea fază, pentru că chilianul, aflat la limita careului mare, ar fi scăpat singur spre poarta lui Southampton. 

„Sunt surprins că Gardoş n-a fost eliminat, şi nu cred că doar eu am fost surprins de acest lucru. La nivelul acesta, nu cred că mai contează dacă faultul s-a petrecut în careu sau nu, e clar că a fost o fază de eliminare şi trebuia arătat cartonaşul roşu. Alexis ajungea în postură de unu la unu cu portarul lor. Doar arbitrul vă poate explica de ce n-a arătat cartonaşul roşu”, a declarat Arsene Wenger, după meci, la conferinţa de presă.

De altfel, la scurt timp după faza controversată, Roland Koeman a luat decizia de a-l proteja pe român, expus la o eliminare, şi l-a schimbat în minutul 71. 

Deşi n-a prea jucat la Southampton, în acest sezon (504 minute strânse în campionat şi în cupe), Gardoş şi-a trecut în cont o eliminare, în meciul cu Sheffiedl United, din Cupa Ligii, din 16 decembrie. 

Citeşte şi 

VIDEO Pantilimon, bun, dar învins de City şi de două goluri fabuloase. Gardoş, înlocuit în victoria cu Arsenal

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite