CoStea de atac

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Costea a fost căpitan în partida de ieri
Florin Costea a fost căpitan în partida de ieri

Ilie Stan pregăteşte pentru retur o echipă schimbată faţă de „dubla“ cu Twente, una mai ofensivă şi care-l include pe cel mai mare dintre fraţii Costea titular. Steaua a bătut ieri pe Farul.

Steaua a jucat ieri ultimul amical înainte de startul returului. În lipsa unui teren corespunzător în Bucureşti, roş-albaştrii s-au deplasat tocmai la Constanţa, acolo unde au jucat împotriva Farului, echipă de Liga a II-a. Steaua a câştigat meciul cu 2-1, golurile bucureştenilor fiind marcate de Rusescu şi Tibi Bălan, constănţenii înscriind dintr-un penalty inventat, prin Pătulea.

Ilie Stan a profitat de această partidă pentru a folosi un prim „11" asemănător cu cel pe care îl va trimite în teren duminică, la primul meci din retur, de la Mioveni, în care se vor regăsi, în plus, doar jucătorii convocaţi la echipa naţională pentru amicalul de aseară cu Uruguay. Tehnicianul Stelei pregăteşte pentru reluarea campionatului o echipă diferită de cea din „dubla" cu Twente, în care a mizat pe prudenţă şi în care roş-albaştrii n-au reuşit să înscrie niciun gol. Dacă împotriva olandezilor, „Iliesta" a folosit doi închizători, în campionat va folosi o formulă cu un mijlocaş defensiv şi unul ofensiv. Această decizie a fost luată din două motive: îşi doreşte o echipă mai ofensivă, care să se apropie de stilul tradiţional al Stelei, şi vrea să-i facă loc printre titulari lui Florin Costea, unul dintre remarcaţii meciurilor amicale din iarnă.

Florin Costea, căpitan

Fostul atacant al Craiovei a fost folosit în amicalul de ieri din primul minut, pe postul de mijlocaş stânga, pe care joacă de obicei Cristi Tănase, şi a purtat şi banderola de căpitan în lipsa lui Bourceanu. Titularizarea celui mai mare dintre fraţii Costea va aduce cu sine şi mutarea în centru a lui Dodel, acolo unde va face pereche cu Bourceanu. Pe postul de mijlocaş ofensiv au fost folosiţi ieri Răduţ (în prima repriză) şi Tibi Bălan (în a doua), iar ambii s-au descurcat bine, ultimul chiar reuşind să înscrie golul victoriei.

A revenit Chipciu

O veste bună pentru Ilie Stan e revenirea la joc a lui Chipciu, singurul mijlocaş dreapta de profesie din lotul Stelei. Fostul braşovean se accidentase la amicalul cu Mlada Boleslav din Antalya, şi de atunci nu mai jucase în niciun meci, ratând inclusiv „dubla" cu Twente. În mod normal, el va fi titular în retur, dar în meciul de duminică de la Mioveni s-ar putea să joace tot Prepeliţă, pentru că Chipciu nu poate duce încă 90 de minute.

Ilie Stan mizează pe această formulă de atac deoarece se confruntă şi cu ultimatumul trasat de Gigi Becali. „Dacă nu câştigă primele cinci meciuri din retur, atunci la revedere!", a spus patronul Stelei, obligându-l astfel pe tehnicianul roş-albaştrilor să joace ofensiv în fiecare meci. Echipa Stelei de ieri: Stanca - Dănănae, Martinovici, Geraldo, Pîrvulescu - Tatu, Prepeliţă, Răduţ, Fl. Costea - Rusescu, Machado.

Cu Astra, în Ghencea?

Primul meci al Stelei pe teren propriu în campionat din acest sezon s-ar putea juca pe stadionul din Ghencea. Gigi Becali a anunţat că a reluat negocierile cu reprezentanţii MAPN, cei care au în administrare arena. „Eu cred că ne vom întoarce în Ghencea la meciul cu Astra. Îmi dau seama când e deschidere, după dialog, după discuţii. Acum nu mai există răutăţi, mai sunt mici detalii de pus la punct", a afirmat patronul Stelei, care trebuie să plătească vechile datorii ale roş-albaştrilor pentru a semna un nou contract de închiriere a bazei din Ghencea.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite