A jucat de 73 de ori pentru România, a trecut pe la Milan şi Madrid, dar a rămas cu un mare regret. Cosmin Contra, interviu emoţionant în presa spaniolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o perioadă în care mulţi jucători români se mulţumesc cu foarte puţin şi au impresia că sunt cei mai tari, dacă au ajuns la o echipă din Bucureşti şi în paginile tabloidelor, un fost internaţional ne dă o lecţie despre ambiţie.

Cosmin Contra a fost cel mai bun fundaş dreapta pe care l-a avut România, după Dan Petrescu. De altfel, după retragerea lui „Guriţă“ de la prima reprezentativă, în 2010, postul de fundaş dreapta a rămas unul descoperit la prima reprezentativă. 

Actualul tehnician al Petrolului a avut o carieră impresionantă ca jucător, a jucat 14 ani pentru  echipa naţională (73 de selecţii şi 7 goluri), a evoluat la două turnee finale de Campionat European (Euro 2000 şi Euro 2008), iar la nivel de cluburi a trecut pe la formaţii mari precum AC Milan (29 de meciuri şi 3 goluri) şi Atletico Madrid (34 de partide).

Paradoxal, cele mai mari performanţe le-a bifat cu echipe mici, Alaves şi Getafe. Cu Alaves a ajuns până în finala Cupei UEFA, în 2000-2001, dar a ieşit pe locul 2, după o înfrângere dramatică, 5-4, cu Liverpool.

La Getafe, alte două finale pierdute, ambele în Cupa Spaniei, în 2006-2007 şi în 2007-2008.

Ajuns la 37 de ani, Contra a mărturisit că aceste trei finale pierdute reprezintă regretul cel mai mare al carierei sale.

Ce a spus?

„Cred că fotbalul a fost nedrept cu mine. Dar am fost norocos să fiu acolo, să trăiesc acele momente. Când am văzut ceea ce s-a întîmplat cu Malaga la Dortmund mi-am amintit de experienţele cu Alaves şi Getafe. Ne-au durut foarte mult, dar ne-au făcut şi mai puternici“, a povestit Contra într-un interviu pentru „Marca“.

El a dezvăluit care sunt obiectivele sale în cariera pe care a început-o din 2010.

„Ca şi antrenor sper să am măcar jumătate din succesul pe care l-am avut ca jucător. Stilul meu de a antrena se aseamănă cu cel spaniol. Aş vrea din tot sufletul să antrenez în Spania, ar fi un vis împlinit să o fac la Getafe. E un club unde am amintiri plăcute“, a adăugat Contra.

Totul trebuie să fie despre respect în relaţia antrenor - jucător. Jucătorii trebuie să joace acolo unde cer eu. Vreau disciplină şi modestie, asta este tot ce contează, astfel poţi cîştiga. Aceste lucruri reprezintă cheia succesului Cosmin Contra antrenor Petrolul  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite