Cosmin Contra, doborât: I s-a făcut rău pe marginea terenului. Reacţia arabilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin

Fostul selecţioner al României simte pe propria piele ce înseamnă stresul care vine „la pachet“ cu un contract bănos în zona Golfului Persic.

Cosmin Contra (46 de ani) era pe cai mari în Arabia Saudită până la începutul lunii aprilie. Echipa sa, Al-Ittihad Jeddah, defila în campionat şi părea că va câştiga titlul, la pas. 

Cine urmăreşte însă fotbalul arab ştie că la echipele care, aparent, sunt de neoprit, marile probleme apar exact în astfel de momente. Pentru că jucătorii, pe măsură ce se apropie de succes, devin delăsători. Aceasta e o caracteristică a fotbaliştilor din această zonă a lumii. Prin comparaţie, japonezii şi sud-coreenii, de pildă, sunt ca nişte „roboţi“. De altfel, Japonia e considerată un fel de Germania în fotbalul asiatic tocmai datorită seriozităţii jucătorilor.

Revenind la Cosmin Contra, după perioada sa excelentă cu Al-Ittihad, românul traversează acum o criză. Şi riscă să piardă tot ce a realizat până la începutul lunii aprilie. Concret, vorbim despre titlul de campion. Pe care Al-Ittihad avea o mână, la un moment dat, şi care acum e aproape pierdut. Căderea a început, odată cu eşecul cu marea rivală Al-Hilal, 1-2, la data de 8 martie. De atunci, echipa lui Contra a mai pierdut două partide în campionat şi, drept urmare, a cedat şefia clasamentului. 

Joi seara, în etapa a 29-a, penultima, liderul Al-Hilal a bătut, lejer, scor 3-0, în deplasarea cu Al-Fateh. Al-Ittihad, cu Contra pe bancă, în schimb, s-a chinuit din nou. A fost condusă de Al-Ittifaq din minutul 58 şi doar o revenire furtunoasă, cu trei goluri în minutele 73, 74 şi 87, a rezolvat victoria oaspeţilor. 

Chiar şi aşa, emoţiile şi stresul au fost sufocante pentru Cosmin Contra! Căruia i s-a făcut rău pe marginea terenului, după cum se poate vedea mai jos:

Speriat şi el de imaginile cu antrenorul român, comentatorul arab i-a urat „sănătate“, în mod repetat. 

În ultima etapă, luni, se va decide soarta titlului în Arabia Saudită. Aproape sigur însă, locul 1 va fi câştigat de Al-Hilal, care are un meci foarte uşor, acasă. Iată cum arată situaţia la vârful clasamentului, în acest moment:

1. Al-Hilal Riad 64 de puncte (+34 la golaveraj)

2. Al-Ittihad Jeddah 64p (+33)

3. Al-Nasr Riad 58p (+21)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite