Coşmarul lui Valdes. Portarul Barcelonei, pe lista jucătorilor de top care ratează Mondialul, din cauza accidentărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul Barcelonei s-a despărţit cu o accidentare gravă, în meciul cu Celta (3-0), de echipa la care evoluează din 2002. Va rata Mondialul, la fel ca şi alţi jucători importanţi.

Miercuri seară, în etapa a 30-a din Spania, una intermediară, Barcelona a câştigat fără emoţii cu Celta (3-0), dar (şi-)a pierdut o piesă importantă în acest final de sezon. 

Victor Valdes, titularul buturilor, s-a accidentat grav, o ruptură a ligamentului încrucişat anterior al genunchiului drept, şi va fi operat. Potrivit estimărilor medicilor, goalkeeperul va absenta de pe gazon cel puţin şase luni. 

„Nu cred în ghinion şi mi-am zis că tot ceea ce trebuia să se întâmple până în această fază a competiţiei s-a întâmplat deja. Evident, m-am înşelat. E o lovitură mare pentru echipă, dar am mai încasat pumni“, a spus antrenorul Gerardo Martino. 

Niciun fotbalist nu-şi doreşte o accidentare, dar lovitura încasată de Valdes vine chiar în cel mai nepotrivit moment. 

Portarul va rata Mondialul din vară, unde urma să se lupte cu Iker Casillas, pentru locul de titular al naţionalei Spaniei, şi, cum a scris cotidianul catalan Sport, „viitorul său e în aer“.

20 de trofee cu Barcelona

Produs al academiei Barcelonei, Valdes (32 de ani) a debutat în echipa mare din 2002 şi n-a îmbrăcat decât tricoul „azulgrana“. A cucerit cu echipa catalană 20 de trofee, dintre care trei Ligi ale Campionilor şi şase campionate! Şi totuşi, ceva s-a rupt, în urmă cu exact un an. Atunci, Valdes şi-a anunţat despărţirea de Barcelona, deşi mai avea contract până în vara lui 2014! „Vreau alte motivaţii, să joc în alt campionat“, a transmis Victor Valdes. Iniţial ar fi vrut să fie lăsat liber de Barcelona chiar din vara lui 2014. 

A continuat însă la echipa de suflet, după ce n-a ajuns la niciun acord cu oficialii grupării catalane pentru ruperea înţelegerii. De atunci, a refuzat constant orice ofertă făcută de Barcelona pentru prelungirea înţelegerii şi şi-a plănuit viitorul departe de „Camp Nou“, din vara acestui an urmând să poată semna gratis cu oricine. 

Viitor la Manchester City?

Cum, de la începutul lui 2013, Valdes a refuzat să anunţe public unde va evolua după „era“ Barcelona, portarul a lăsat uşa larg deschisă speculaţiilor. Presa spaniolă a vorbit iniţial despre un precontract semnat cu Monaco, apoi cu City. Asta după ce echipa din Manchester, care are în conducere foşti oficiali ai Barcelonei, precum Txiki Begiristain şi Ferran Soriano, ar fi plătit o despăgubire grupării din Principat pentru a-şi asigura serviciile lui Valdes din această vară. 

535 de meciuri are Valdes la prima echipă a Barcelonei, din 2002 încoace

Staruri care ratează Mondialul din cauza accidentărilor

Sigur

Kevin Strootman (Olanda) – La fel ca şi Valdes, şi-a rupt ligamentul încrucişat anterior, dar la genunchiul stâng. 

Theo Walcott (Anglia) – Tot ligamentul încrucişat anterior de la genunchiul stâng

Incerţi

Radamel Falcao (Columbia) – Acelaşi ligament încrucişar anterior de la genunchiul stâng

Jack Wilshere (Anglia) – Revine abia în mai, după o fractură la piciorul stâng

Giuseppe Rossi (Italia) – Accidentat la genunchiul stâng, ar urma să revină pe gazon în aprilie

Makoto Hasebe (Japonia) – Căpitanul niponilor a fost operat la genunchiul drept în februarie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite