CM 2014. Coşmarul din jungla amazoniană. Englezii şi italienii, după meciul de la Manaus: „Aveam halucinaţii din cauza căldurii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wayne Rooney, doborât de căldura de la Manaus. FOTO: Reuters
Wayne Rooney, doborât de căldura de la Manaus. FOTO: Reuters

Partida Anglia – Italia (1-2), disputate pe arena din Manaus, le-a pus mari probleme ambelor echipe, din cauza condiţiilor meteo defavorabile. Duminică după-amiaza (la ora locală 18.00), la Manaus erau 32 de grade, iar umiditatea depăşea 60%!

Manaus e situat la 2845 de km distanţă de Rio de Janeiro, în mijlocul junglei amazoniene. Iar clima e specifică. Avertizaţi din timp de acest lucru, dar fără să aibă prea multe metode de a se proteja, englezii şi italienii au trăit un veritabil coşmar pe parcursul celor 90 de minute. Mai ales primii. 

„Condiţiile de aici sunt extreme. A fost prea cald. E chiar rău“, a declarat Mario Balotelli, marcatorul golului victoriei Italiei, care a avut norocul de a rămâne pe teren „doar“ 73 de minute, până a fost schimbat. Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a pus tunurile şi pe arbitrul olandez Bjorn Kuipers, cel care nu le-a permis echipelor să ia pauze de hidratare. 

„A fost o nebunie să nu existe pauze în asemenea condiţii! A fost aproape imposibil ca jucătorii să menţină nivelul ridicat. Dacă vrem spectacol, atunci trebuie să permitem jucătorilor să aibă energia de a produce astfel de performanţe”, a spus Prandelli, care a remarcat însă că echipa sa a fost mai pregătită fizic. „În anumite momente simţeam că am halucinaţii din cauza căldurii“, a completat Marchisio, autorul primului gol al Italiei. 

La finalul partidei, mai mulţi jucători englezi, printre care şi puştiul Sterling (19 ani), au avut crampe musculare. 

„Trebuie să vedem de ce s-a întâmplat asta, dar cred că are legătură cu hidratarea“, a comentat şi Roy Hodgson, selecţionerul Angliei, pe aceeaşi notă cu Steven Gerrard: „condiţiile de aici sunt dificile, toate echipele europene vor suferi“.  

Italia a învins Anglia cu 2-1, în primul meci al grupei D. 

Celelalte meciuri de pe „Arena do Amazonia“

18 iunie Camerun-Croaţia Grupa A

22 iunie SUA-Portugalia Grupa G

25 iunie Honduras-Elveţia Grupa E

Citeşte şi 

CM 2014. VIDEO Italia a învins Anglia, scor 2-1. Balotelli a adus victoria, însă cel mai aplaudat jucător a fost Andrea Pirlo

Câştigă o tabletă şi multe alte premii participând la un concurs cu întrebări despre Campionatul Mondial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite