Coşmarul lui Buzărnescu: Cine e Whitney Osuigwe, puştoaica în faţa căreia a pierdut incredibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osuigwe

Mihaela Buzărnescu (137 WTA) a fost la un game distanţă de calificarea pe tabloul principal de la Australian Open 2021. Apoi, a fost întorsă de o americancă de doar 18 ani.

Mihaela Buzărnescu va fi afectată mult timp de meciul groaznic pe care l-a trăit, astăzi, în turul III al calificărilor de la Australian Open!

În Dubai (Emirate), în duelul cu Whitney Osuigwe (SUA, 161 WTA), românca a condus cu 6-2, 5-2, având nevoie de un singur game pentru victoria care ar fi trimis-o pe tabloul principal, în primul Grand Slam al anului. Din păcate, acel ultim game nu numai că n-a venit în setul doi, dar „Micky“ a „reuşit“ să piardă apoi şi în setul decisiv, ratând calificarea în turul I de la Australian Open 2021.

Această contraperformanţă dureroasă a venit în faţa unei jucătoare de doar 18 ani, care a avut doar o victorie în zece meciuri oficiale, în 2020! Iar acel succes a venit într-un turneu ITF, cu Aldila Sutjiadi (391 WTA). În rest, anul trecut, în calificările de la Australian Open, US Open şi French Open, Osuigwe a fost eliminată în turul I de fiecare dată.

Osuigwe a intrat în circuitul profesionist la finalul anului 2017, după ce, la junioare, a câştigat French Open 2017, devenind prima sportivă din SUA cu o astfel de performanţă după 28 de ani. 

Acum, după ce a învins-o pe Buzărnescu, Osuigwe se va afla pentru a patra oară în carieră pe tabloul principal la un Grand Slam. Ea a mai reuşit această performanţă la US Open 2018, Australian Open 2019 şi US Open 2019. De fiecare dată însă, a fost învinsă în runda inaugurală. 

Cea mai bună performanţă a americancei la un turneu important e calificarea în turul II la Miami Open 2019, turneu de categorie Premier Mandatory. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite