Coşmar la Roland Garros! Simona Halep a fost măturată, în optimi, de o puştoaică de 19 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcursul imaculat la Roland Garros al celei mai bune jucătoare de tenis a României a fost întrerupt brutal de Iga Swiatek, considerată un mare talent al tenisului mondial.

Nimic nu prevestea deznodământul meciului dintre Simona Halep şi poloneza de doar 19 ani aflată pe poziţia 54 în clasamentul WTA. principala favorită la câştigarea trofeului fiind învinsă cu un scor categoric, 6-1, 6-2. 

Înaintea partidei de dumincă, românca era pe cai mari, nu mai pierduse un meci în circuitul WTA din luna februarie, perioadă în care legase 17 victorii consecutive şi câştigase 3 turnee. SImona nu doar că nu cedase set pe zgura din Paris, dar pierduse doar 12 game-uri în cele trei meciuri jucate cu Sara Sorribes Tormo, Irina Begu şi Amanda Anisimova. 

Mai mult, în singurul duel din trecut dintre Halep şi Swiatek, în 2019, tot în optimile de finală de la Roland Garros, românca îi predase o lecţie de tenis mult mai tinerei sale adversare, pe care a învins-o fără emoţii, scor 6-1, 6-0.

Astăzi a fost o cu totul altă poveste. Primul set a fost o demonstraţie de forţă a jucătoarei din Polonia. Aceasta i-a administrat dublei câştigătoare de Grand Slam un 6-1 sec, în doar 24 de minute, într-un set în care Simona a făcut în total doar 12 puncte. Nici nu putea fi altfel, atâta timp cât Iga a contabilizat 17 lovituri direct câştigătoare şi doar 7 greşeli neforţate, în timp ce raportul Simonei a fost de 4/2.

Setul secund a fost puţin mai echilibrat, 6-2, în 45 de minute. Simona a încercat să ajusteze din mers, dar s-a lovit de o adversară în zi de graţie, căreia i-a intrat aproape fiecare lovitură. Românca nu a lăsat nicio secundă impresia că renunţă la luptă, doar că oponenta sa a avut răspunsurile pregătite de fiecare dată. Jucătoarea poloneză a făcut repede 2-0, break la 30 în game-ul inaugural şi un game alb, scor la care Halep a reuşit cu greu să-şi fructifice serviciul, după ce a salvat patru mingi de break. Românca a mai luat un game, la 1-5, înainte de a pierde un meci în care nu a beneficiat de nicio minge de break.

Statistica meciului Halep - Swiatek

Aşi 2/1
Duble greşeli 3/0
Lovituri direct câştigătoare 12-30
Greşeli neforţate  15-20

După parcursul din acest an la Roland Garros, Simona va primi 189.000 de euro şi 240 de puncte WTA şi va rămâne pe locul secund în clasamentul mondial. 

Halep a câştigat ediţia 2018 a French Open, a mai fost finalistă în 2014 şi 2017, iar anul trecut a fost eliminată de americanca Amanda Anisimova, în sferturi, scor 2-4, 4-6.

Citeşte şi

Iga Swiatek, prima declaraţie după ce a spulberat-o pe Simona Halep. Ce a surprins-o pe jucătoarea din Polonia

La ce va apela Halep pentru a trece peste eliminarea dureroasă de la Roland Garros: "Nu voi face o tragedie"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite