Coronavirusul poate schimba total fazele finale ale Ligii Campionilor şi Ligii Europa! Ce variantă ia în calcul UEFA

Coronavirusul poate schimba total fazele finale ale Ligii Campionilor şi Ligii Europa! Ce variantă ia în calcul UEFA

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat că forul pe care îl conduce va analiza varianta menţinerii meciurilor din cupele europene într-o singură manşă.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Trebuie să spun că acest sistem cu un meci pare mai interesant pentru mine decât celălalt, cu două manşe. Este unul dintre lucrurile interesante aduse de această pandemie. Trebuia să adoptăm un astfel de sistem. A trebuit să jucăm astfel, dar până la urmă vedem că este un sistem foarte interesant. Acum este destul de complicată introducerea unui turneu final 8 în calendar. Dar am văzut că oamenii vor meciuri atractive şi că, într-o manşă, orice echipă poate bate orice echipă în Liga Campionilor sau în Liga Europa. Aşa că este ceva de luat în calcul pentru viitor... Cred că în septembrie sau octombrie va trebui să începem să discutăm serios despre asta”, a declarat Ceferin. 
 
Oficialul UEFA a precizat şi câteva avandatje şi dezavamtaje ale acestui sistem. “Eşti în centrul atenţiei timp de o săptămână şi ar putea fi ceva fantastic, dar vom vedea. Calendarul este foarte complicat, fotbaliştii joacă aproape 365 de zile pe an. Va trebui să vedem cum o vom face dacă o vom face. Însă cred că este un format interesant, la care nu ne-am gândit înainte. Vom începe să discutăm despre acesta atunci când ne vom reuni”, a declarat Ceferin. 
 
Organizarea fazei finale a Ligii Campionilor din acest an, care a avut loc la Lisabona, cu opt echipe, a fost considerată o misiune uşoară. Cum fanii echipelor nu au avut acces pe cele două stadioane, din cauza pandemiei, autorităţile nu au fost nevoite să gestioneze situaţia suporterilor pe străzi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările