Pandemia scapă naţionala României de o mare problemă: Rădoi vede partea plină a paharului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi ar fi fost pregătit să joace barajul cu Islanda şi la 26 martie, conform programării
Mirel Rădoi ar fi fost pregătit să joace barajul cu Islanda şi la 26 martie, conform programării

Naţionala României ar fi trebuit să joace primul baraj de calificare la Campionatul European, în Islanda, la 26 martie, însă, după amânarea turneului final pentru 2021 (11 iunie - 11 iulie), lucrurile s-au schimbat.

UEFA a amânat Campionatul European cu un an într-o decizie fără precedent! După cum „Adevărul“ a explicat aici, această măsură va aduce de la sine şi amânarea barajului cu Islanda pentru începutul lunii iunie.

Într-o declaraţie oferită pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), selecţionerul Mirel Rădoi a explicat că pandemia care face ravagii în lume a scăpat naţionala României de problema unui teren greu, îngheţat, în luna martie, în Islanda.

Ce a spus Mirel Rădoi?

*Toate deciziile luate azi au ca scop principal protejarea tururor celor implicaţi în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal şi de priorităţile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram, oricum, pregătiţi să îl jucăm în această lună.

*Vom vedea dacă situaţia globală ne va permite să îl jucăm în iunie, ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară până atunci. Dacă va fi aşa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie şi de condiţii meteo mai apropiate de cele cu care sunt obişnuiţi jucătorii noştri.

*Mesajul meu este unul clar, atât pentru jucătorii naţionalei, cât şi pentru toţi suporterii României, din ţară şi din străinătate: sănătatea fiecăruia este mai presus de orice competiţie! Fiţi responsabili şi protejaţi-i pe cei de lângă voi! Hai, România!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite