Coronavirus. Pandemia face ravagii, turcii joacă fotbal: Şumudică a povestit ce vede în jurul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică crede că, în curând, campionatul se va opri şi în Turcia
Marius Şumudică crede că, în curând, campionatul se va opri şi în Turcia

Până astăzi, la peste trei luni de la apariţia primului caz de coronavirus, aproape 148.000 de oameni au fost depistaţi în urma controalelor. Turcia stă, deocamdată, foarte bine, după cifre.

Sportul a fost coronavirusat şi mai ales în Europa cam toate competiţiile au fost oprite. Turcia şi Rusia sunt printre puţinele ţări afiliate la UEFA care programează meciuri de fotbal în acest weekend. La turci, cifrele live arată, în acest moment, cinci cazuri de coronavirus într-o ţară de peste 80 de milioane de oameni, în timp ce ruşii, cu peste 144 de milioane de oameni, au, în acest moment, 45 de bolnavi.

Ceea ce înseamnă că atât Turcia şi Rusia stau foarte bine, dacă ne gândim că în Italia cifra celor depistaţi se apropie de 18.000 de oameni. Aflat la Gaziantep de la începutul sezonului, Marius Şumudică are, astăzi, meci în campionat, în deplasare, cu Alanyaspor. Partida se va juca fără spectatori, iar tehnicianul român a povestit pentru Digi Sport cum se vede viaţa din Turcia, unde, deocamdată, lumea n-a intrat în panică.

Ce a spus Marius Şumudică?

*Noi jucăm astăzi cu Alanyaspor fără spectatori. Dar mă gândesc la faptul că de săptămâna viitoare o să se închidă şi aici pentru că fără spectatori nici nu merită să joci. Cu atât mai mult în Turcia, unde ştiţi cât de fanatici sunt.

*Din ce ştiu eu, în Turcia sunt 5 cazuri, e vorba despre o familie. Au închis graniţele cu ţările din Asia destul de repede, plus că au anulat zborurile cu 9 ţări, mi se pare. În plus, am văzut pe la televizor că dezinfectează metrourile, autobuzele ...Mijloacele de transport în comun. Vin nişte d-ăia de zici că sunt cosmonauţi şi dau cu dezinfectant. Şi la stadioane, vestiarele, în tribune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite