Coronavirus naşte un scandal de proporţii în ţară: „Sportivii au fugit la aflarea veştii!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Isteria coronavirus naşte, mai nou, situaţii tragicomice
Isteria coronavirus naşte, mai nou, situaţii tragicomice

Epidemia care a lovit, mai întâi, China a declanşat, în ultimele zile, o isterie la nivel global, iar efectele se văd acum şi în România.

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret a reacţionat, astăzi, printr-un mail trimis redacţiilor din România, reclamând că angajaţii Complexului Sportiv National Snagov au fost obligaţi să lucreze cu lotul naţional de kaiac canoe care se întoarce din Italia, unde coronavirus face ravagii.

Iată ce scrie în mailul în care e acuzat şi Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului!

„Cine nu e de acord să-şi dea demisia!“

Vă rugăm să acordaţi atenţie următoarei situaţii de risc major prin expunere la corona virus a membrilor organizaţiei noastre, salariaţi în cadrul Complexului Sportiv Naţional Snagov:

În seara aceasta se întoarce din Italia, cu un avion de linie, lotul naţional de kaiac canoe şi sportivii vor fi duşi cu un autocar direct în Complexul Sportiv Naţional Snagov.

În cursul zilei de astăzi, 25 februarie, sportivii lotului de haltere au fost mutaţi în Complexul Izvorani şi alţii duşi în CSN „Nicolae Navasart“, CSN Snagov  a fost eliberat pentru cei care vin din Italia. Restul sportivilor care erau în cantonament aici au fugit astăzi din baza la aflarea veştii.

Şedinţa cu salariaţii a fost una tensionată şi, având în vedere că oamenii sunt speriaţi de riscul la care se expun, au fost ameninţaţi cu concedierea şi s-au făcut presiuni ca nimeni să nu lipsească în perioada următoare.

Ministrul Ionuţ Stroe şi directorul CSN Snagov obligă personalul să deservească sportivii ce vor veni din Italia, deşi riscul de a fi expuşi la infecţie cu corona virus este major.  Nu se respectă regulile aplicate celor care se întorc din Italia şi care sunt trimişi în carantină la domiciliu şi nu este protejat personalul care deserveşte baza sportivă.

Este inadmisbil ca oamenii să fie forţaţi să lucreze în centru de carantinare. Dacă decizia este ca sportivii să fie izolaţi în baza sportivă, atunci să se aducă personal specializat şi materialele necesare.

Materialul este trimis în urma solicitării membrilor noştri care ne cer sprijin. Poate fi preluat ca un comunicat SNST sau aşa cum doriţi dvs. Ne asumăm aceste informaţii şi vom sesiza ISU, Jandarmeria şi DSP cu privire la nerespectarea procedurilor în aceste situaţii şi punerea în pericol a salariaţilor.

Cu respect,

Echipa SNST

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite