Coronavirus. Ce se va întâmpla cu Liga Campionilor şi Liga Europa: UEFA are soluţia. Urmează votul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo şi colegii săi speră să câştige Liga Campionilor în acest sezon
Cristiano Ronaldo şi colegii săi speră să câştige Liga Campionilor în acest sezon

Cele două competiţii continentale au fost, deocamdată, suspendate, însă forul de la Nyon vrea să le încheie în acest sezon, conform programării.

Europa aşteaptă şedinţa de la UEFA de marţi cu membrii afiliaţi pentru a afla ce se va întâmpla cu Euro 2020, dar şi cu principalele competiţii rezervate cluburilor. Şi, potrviti celor de la As, cel puţin în privinţa Ligii Campionilor şi a Ligii Euroa există deja soluţia salvatoare pentru acest sezon.

În ceea ce priveşte Liga Campionilor, PSG, Atletico Madrid, Atalanta şi Leipzig s-au calificat deja în sferturi. Urmează disputarea partidelor retur între:

*Bayern Munchen - Chelsea (3-0 în tur)

*Barcelona - Napoli (1-1 în tur)

*Manchester City - Real Madrid (2-1 în tur)

*Juventus - Lyon (0-1 în tur)

Cel mai probabil, aceste partide se vor disputa în faţa unor tribune goale. Apoi, pentru sferturi, UEFA vrea să implementeze sistemul cu un singur meci de calificare. Se va juca fie pe teren neutru, fie pe terenul uneia dintre echipe. Dacă se va recurge la a doua variantă, atunci gazdele se vor stabili prin tragere la sorţi. 

În fine, echipele calificate în semifinale ar urma să joace în sistem de Final Four, ca la handbal, la Istanbul. Aici, vor fi două semifinale, plus ultimul act. Astfel, totul ar decurge conform programării, iar finala va avea loc pe „Atatürk Olympic Stadium“, la 30 mai, aşa cum se ştia de la începutul sezonului.

În ceea ce priveşte Liga Europa, mai întâi, trebuie să se încheie meciurile din optimi, care, joi, au înregistrat următoarele rezultate, în manşa tur:

Istanbul BB - FC Copenhaga 1-0

Frankfurt - Basel 0-3

LASK Linz - Manchester United 0-5

Olympiakos - Wolverhampton 1-1

Rangers - Leverkusen 1-3

Wolfsburg - Şahtior Doneţk 1-2

Sevilla - AS Roma amânat

Inter - Getafe amânat

Apoi, din nou, sferturile se vor disputa într-o singură manşă, fie pe teren neutru, fie pe terenul unei formaţii ce va fi desemnată prin tragere la sorţi. În fine, începând cu semifinale, se va trece la sistemul Final Four, găzduit de Gdansk. Trofeul s-ar acorda, conform planului iniţial, pe „Stadion Energa Gdańsk“ din Polonia la 27 mai.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite