Coronavirus. Elisabeta Lipă, discurs tranşant despre amânarea Jocurilor Olimpice. Ce mail a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elisabeta Lipă speră ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie organizate în acest an
Elisabeta Lipă speră ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să fie organizate în acest an

Cu şase participări la cel mai mare eveniment sportiv de pe planetă, între 1984 şi 2004, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj numără zilele până la JO 2020 de la Tokyo.

Japonia trebuie să găzduiască, între 24 iulie şi 9 august, a 29-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară, însă, la ce se întâmplă în lume în aceste zile, inclusiv organizarea acestui eveniment e pusă sub semnul întrebării.

Până la data de 22 martie, Japonia înregistrase 1.054 de cazuri de coronavirus. Per total, până acum, 36 de oameni şi-au pierdut vieţile din cauza coronavirusului în „Ţara Soarelui Răsare“. Chiar şi aşa, premierul Japoniei, Shinzo Abe, a dat asigurări în weekend că Jocurile Olimpice se vor organiza conform planificării. Asta îşi doreşte şi Elisabeta Lipă, după cum a explicat într-o intervenţie la Digi Sport. Ea a insistat că o eventuală amânare va irosi un an de pregătire pentru sportivi.

Ce a spus Elisabeta Lipă?

*Dacă se anulează Jocurile Olimpice, atunci înseamnă că planeta asta chiar are o problemă mare. Nu mi-am imaginat că va lua asemenea amploare. Ar însemna că munca lor (n.r. - a sportivilor) a fost irosită.

*Acum am primit de la Federaţia Internaţională un mail în care ne anunţau că toate competiţiile care trebuiau să se desfăşoare până în luna mai s-au anulat şi până în 15 aprilie se va hotărî ce se va face pentru calificările la Jocurile Olimpice.

*Şi eu am speranţa şi încrederea că JO se vor desfăşura conform planului. Se va putea merge cu autocarele, iar sportivii să fie transportaţi astfel şi să nu fie nicio problemă. Eu simt că Jocurile se vor desfăşura normal. Am plecat cu un aşa mare elan, aşa că nu vreau ca acest coronavirus să ne stea în cale.

*Trebuie să fim disciplinaţi. E greu să stai în casă, dar cred că nu ni se întâmplă nimic dacă stăm în casă o săptămână-două şi după aia să fie bine.

*Sportivii sunt acum în pregătire, se antrenează, visează, activitatea se desfăşoară normal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite