Coronavirus compromite şi 2021: Primul mare eveniment, amânat cu un an!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), Ahmad Ahmad, a luat o decizie grea
Preşedintele Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), Ahmad Ahmad, a luat o decizie grea

Unii specialişti au avertizat că viaţa nu va mai fi niciodată la fel şi anumite decizii care sunt luate în aceste zile vin în confirmarea acestei teorii.

Pandemia de coronavirus a compromis 2020, care ar fi trebuit să fie un an major, în primul rând, pentru sportul mondial, cu Campionatul European de fotbal şi Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo.

Ambele evenimente au fost însă amânate pentru 2021 şi nici această măsură nu reprezintă, în acest moment, vreo garanţie că ele se vor şi organiza. De altfel, japonezii şi cei de la Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) sunt hotărâţi: dacă Jocurile nu se vor ţine nici la anul, atunci ele se vor anula, niponii urmând să piardă peste 12 miliarde de dolari!

Din păcate, un scenariu terifiant la prima vedere, anularea Jocurilor Olimpice nu e chiar o variantă imposibilă. Mai ales dacă ne uităm acum la o decizie luată de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF). Concret, acest for tocmai a anunţat amânarea Cupei Africii pe Naţiuni 2021, care ar fi trebuit să aibă loc în Camerun, între 9 ianuarie - 21 februarie.

Acum, din cauza pandemiei, există două variante: mutarea competiţiei în luna ianuarie a anului 2022 sau amânarea ei cu 18 luni, pentru vara anului 2022! 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite