Corina Ungureanu vrea la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Retrasă din activitatea competiţională de mai bine de un deceniu, gimnasta Corina Ungureanu (foto) vrea să revină în lotul olimpic la 29 de ani.

Multipla campioană mondială - care antrenează de doi ani o grupă de copii în Isle of Man (Marea Britanie) - chiar şi-a reluat antrenamentele pentru a fi aptă să reprezinte România în cele mai mari concursuri internaţionale. „În octombrie anul trecut am concurat pentru clubul la care lucrez, dar a fost o competiţie de nivel scăzut unde am făcut numai sol, pe care l-am şi câştigat, dar nu cu elemente foarte grele. După această competiţie mi-a fost greu să renunţ şi am continuat să mă antrenez să văd până unde pot să duc", a spus gimnasta.

Deja a vorbit cu oamenii din federaţia română de specialitate şi cu antrenorul lotului, Nicolae Forminte, care o aşteaptă înapoi cu braţele deschise, având în vedere că echipa a rămas şi fără lider după ce Sandra Izbaşa s-a accidentat. „Toată lumea mă susţine şi de-acum depinde numai de mine ce voi face. Nu mă văd ca un lider, dar cred le pot da mai multă încredere fetelor din punct de vedere al experienţei pe care o am în acest sport", a adăugat Corina, care speră să prindă lotul pentru Mondialele din octombrie de la Rotterdam.

„O să fac tot ce-mi stă în putinţă, dar totul depinde de starea mea de sănătate şi de forma la care o să mă pot ridica până atunci", a completat gimnasta. Chiar dacă s-au schimbat multe în acest sport de când nu a mai concurat - începând cu aparatele care se folosesc acum şi până la codul de punctaj - Corina consideră că va putea face faţă concurenţei.

„Tot ce îmi doresc este să fiu sănătoasă ca să mă pot antrena. Nivelul gimnasticii este diferit. Acum contează cât de tehnic lucrezi, dar cel mai important este stabilitatea. Ca să ajugi pe podium trebuie să stai pe aparate şi să lucrezi cât mai curat", a mai spus actuala
antrenoare.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite