Corespondenţă de la Paris: România, aplaudată. Christian Karembeu, campion mondial şi european cu Franţa, şi-a ales jucătorul preferat dintre tricolori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karembeu

Fostul internaţional francez, de două ori câştigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, a urmărit partida de deschidere de la Euro 2016 şi a fost impresionat de jocul tricolorilor.

Pe lângă faptul că a atras toată atenţia lumii fotbalului, partida inaugurală de la Campionatul European a adunat şi cele mai mari personalităţi ai sportului-rege pe “Stade de France”. Nume uriaşe, precum Giuseppe Bergomi, Michael Laudrup sau Bixente Lizarazu s-au aflat chiar la masa presei din postura de analişti pentru diverse posturi TV. Undeva în apropierea lor s-a aşezat şi Christian Karembeu (45 de ani), nominalizat de revista “World Soccer” printre 100 cei mai buni jucători din istoria fotbalului. La finalul meciului, fostul mare mijlocaş a fost înconjurat de ziarişti din toate colţurile lumii şi, amabil, a răspuns la întrebările primite.

“Adevărul”: Cum vi s-a părut echipa României?

Christian Karembeu: România nu mi-a surprins. Ştiam că poate dezvolta un astfel de joc. Ştiam că va fi un adversar dificil pentru Franţa şi am văzut asta. O echipă cu o viteză foarte bună şi o organizare excelentă în apărare. România a arătat ca o echipă capabilă de lucruri mari. Spre norocul nostru, n-a marcat mai multe goluri cu Franţa.

Aţi remarcat vreun jucător dintre cei aflaţi pe teren?

De la echipa României, cel mai mult mi-a plăcut numărul 20. Popa.

Poate ieşi România din această grupă?

Bineînţeles, România, dacă va continua să joace ca în meciul cu Franţa, se poate califica. Echipa trebuie să se întărească un pic pe faza ofensivă, dar, una peste altă, a arătat foarte bine cu Franţa.

Grecia lipseşte de la acest Campionat European (întrebare de la un ziarist grec)...

Da. Ştiu. Trebuie să-l întrebăm pe domnul Ranieri cum de a compromis şansele de calificare ale Greciei, dar a luat titlul în Anglia cu Leicester (râde în hohote).

Revenind la Franţa – România, ce impresie v-a lăsat echipa gazdă?

Că mai are de lucru. Mai ales în zona apărării. La fazele fixe, am fost dezorganizaţi. La primele două cornere, România a fost aproape să înscrie de două ori. Nici la mijloc n-am strălucit, aşa cum mă aşteptam. Pogba poate mai mult.

S-a simţit lipsa lui Benzema?

El acum nu e aici, aşa că n-are rost să vorbim despre el. Plus că Franţa are atacanţi buni în lot. Giroud a şi înscris, ceea ce va mai lua un pic presiunea de pe el.

Ar fi meritat România un rezultat de 1-1?

La cum s-a jucat, da. V-am spus că, după părerea mea, România ar fi putut marca şi mai mult de un gol. A venit însă reuşita fantastica a lui Payet. De aceea, avem nevoie de fotbalişti mari pe teren. Ca să scoată echipa dintr-un moment dificil. Ca antrenor, poţi să faci toate schemele defensive din lume, dar n-ai cum să iei măsuri pentru o execuţie, precum cea a lui Payet. De aceea, jucători ca Messi, Ronaldo şi Ibrahimovici sunt plătiţi cu milioane de euro. Pentru că reuşesc astfel de execuţii imprevizibile, săptămână de săptămână.

E capabilă Franţa de a câştiga Euro 2016?

Mai are de lucru. Dar poate progresa. De obicei, echipele care realizează lucruri mari, încep mai lent şi iau viteză treptat.

CLICK AICI PENTRU A ASCULTA UN FRAGMENT DIN INTERVIUL CU KAREMBEU

  53 de selecţii şi un gol a bifat Christian Karembeu cu naţionala Franţei, între 1992 şi 2002.

Îi poate recomanda pe români la Olympiakos

Christian Karembeu a jucat, între 2001 şi 2004, la Olympiakos, formaţie cu care a cucerit două titluri şi a disputat două finale în Cupa Greciei. După retragerea sa din 2006, pe când era la Bastia, Karembeu a devenit Consilier Tehnic al celor de la Olympiakos, postură din care face recomandări şi în ceea ce priveşte transferurile. Impresionat de jocul tricolorilor pe “Stade de France”, mai ales de cel al lui Adi Popa, fostul internaţional francez le poate recomanda grecilor să-şi întărească lotul în vederea participării în Liga Campionilor cu internaţionali români. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite