Corespondenţă de la Paris: supărare mare la conferinţa lui Anghel Iordănescu. Cine l-a mai iritat pe selecţioner

Corespondenţă de la Paris: supărare mare la conferinţa lui Anghel Iordănescu. Cine l-a mai iritat pe selecţioner

Anghel Iordănescu

La finalul egalului cu Elveţia (1-1), pe durata celor 12 minute în care a stat faţă în faţă cu jurnaliştii, “Generalul” a avut două momente în care şi-a pierdut calmul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă la conferinţa dinaintea jocului, selecţionerul şi elevii săi, au fost lipsiţi de eleganţă, după cum “Adevărul” a relatat aici, de această dată, Iordănescu a avut motive întemeiate de a fi supărat.
 
El le-a explicat ziariştilor prezenţi în sală că, la pauza meciului cu Elveţia, nu şi-a sfătuit elevii să se retragă pentru a conserva rezultatul de pe tabelă, 1-0 în favoarea României.
 
Numai că traducerea celor spuse de Iordănescu în limba română a fost total aiurea. În căştile jurnaliştilor străini s-a auzit că, de fapt, Iordănescu şi-a sfătuit elevii să se retragă!
 
Imediat, un jurnalist grec a cerut microfonul şi l-a întrebat pe selecţionerul României dacă regretă că a ordonat retragerea, având în vedere că Elveţia a egalat. “Generalul” s-a schimbat la faţă şi a fost nevoie de intervenţia ofiţerului de presă, Gabriel Berceanu, pentru ca situaţia să fie lămurită. Chiar şi aşa, vizibil iritat de greşeala translatorului, Iordănescu a insistat, încă o dată, că nu le-a spus jucătorilor să se retragă la 1-0.
 
Nici nu se calmase bine după aceste momente de confuzie că selecţionerul s-a supărat din nou şi, iarăşi, pe bună dreptate. Un ziarist englez i-a adresat o întrebare tehnicianului, însă, de această dată, translatorul n-a mai tradus nimic!
 
Nervos, Iordănescu a semnalat problema, iar ofiţerul de la UEFA a cerut ca întrebarea să fie repetată. La a doua încercare, ea a fost tradusă din engleză în română, astfel încât selecţionerul a putut oferi un răspuns.
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările