Corespondenţă de la Paris: supărare mare la conferinţa lui Anghel Iordănescu. Cine l-a mai iritat pe selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

La finalul egalului cu Elveţia (1-1), pe durata celor 12 minute în care a stat faţă în faţă cu jurnaliştii, “Generalul” a avut două momente în care şi-a pierdut calmul.

Dacă la conferinţa dinaintea jocului, selecţionerul şi elevii săi, au fost lipsiţi de eleganţă, după cum “Adevărul” a relatat aici, de această dată, Iordănescu a avut motive întemeiate de a fi supărat.

El le-a explicat ziariştilor prezenţi în sală că, la pauza meciului cu Elveţia, nu şi-a sfătuit elevii să se retragă pentru a conserva rezultatul de pe tabelă, 1-0 în favoarea României.

Numai că traducerea celor spuse de Iordănescu în limba română a fost total aiurea. În căştile jurnaliştilor străini s-a auzit că, de fapt, Iordănescu şi-a sfătuit elevii să se retragă!

Imediat, un jurnalist grec a cerut microfonul şi l-a întrebat pe selecţionerul României dacă regretă că a ordonat retragerea, având în vedere că Elveţia a egalat. “Generalul” s-a schimbat la faţă şi a fost nevoie de intervenţia ofiţerului de presă, Gabriel Berceanu, pentru ca situaţia să fie lămurită. Chiar şi aşa, vizibil iritat de greşeala translatorului, Iordănescu a insistat, încă o dată, că nu le-a spus jucătorilor să se retragă la 1-0.

Nici nu se calmase bine după aceste momente de confuzie că selecţionerul s-a supărat din nou şi, iarăşi, pe bună dreptate. Un ziarist englez i-a adresat o întrebare tehnicianului, însă, de această dată, translatorul n-a mai tradus nimic!

Nervos, Iordănescu a semnalat problema, iar ofiţerul de la UEFA a cerut ca întrebarea să fie repetată. La a doua încercare, ea a fost tradusă din engleză în română, astfel încât selecţionerul a putut oferi un răspuns.

CLICK AICI PENTRU A ASCULTA, INTEGRAL, CONFERINŢA LUI IORDĂNESCU

Cea mai proastă glumă. Vezi AICI ce a păţit un suporter turc la meciul contra Croaţiei

Focul la ei. Cifrele meciului cu Elveţia sunt dezamăgitoare pentru România 

ANALIZĂ Ce trebuie să reţinem după România - Elveţia 1-1 şi o întrebare: Ieşim la Universitate dacă batem Albania?

Iordănescu, pus la zid de Generaţia de Aur: "N-a avut reacţie!"

"Elveţia trebuia să câştige de o mie de ori!" Cine spune acest lucru

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite